Népszavazás lesz Győrben a Püspökerdő miatt!
2017. június 05. írta: Cseri Pál

Népszavazás lesz Győrben a Püspökerdő miatt!

puspokerdo1.jpg

Az utóbbi években nem volt nyugta senkinek, aki szívén viseli a Püspökerdő sorsát. 2015-ben Borkai Zsolt az EYOF miatt akart 30 hektár erdőt letarolni és a helyére kajak-kenu pályát építeni.

Idén tavasszal az Aranypart II. területén végzett „tereprendezésnek, füvesítésnek” titulált építkezés zajlott, amelynek a végeredménye éppen a napokban válik láthatóvá. A sok füvesítés eredményeként valahogy kőzúzalékkal borított parkolókat sikerült az építőknek megalkotni. Biztosan véletlenül…nem ez volt  a terv … csak hát ez sikerült ugye.

Van ilyen.

puspokerdo2.jpg

Legutóbb a pinnyédi oldalra tervezett giga szálloda és rekreációs központ terve háborította fel a békére és hűs erdei sétára vágyó győrieket.

Talán ezek eredményezték azt, hogy a Reflex egyesület, illetve annak vezető tagja, Lajtmann Csaba egy általa létrehozott Facebook-oldalon népszavazási kezdeményezésre buzdít. Jelenleg az előregisztráció, és a leendő aktivisták toborzása zajlik.

ITT ELÉRHETŐ A REGISZTRÁCIÓ!

Ha kedvet érez a város egyetlen nagyobb erdőterületének megmentéséhez és szeretné megakadályozni a városvezetés esztelen erdő-és tájromboló akcióit, csatlakozzon!

poslpok3.jpg

Csatlakozhatnak magánszemélyek és civil szervezetek, pártok is.  A tényleges  népszavazási kezdeményezés az előregisztráció során jelentkezők létszámától függ, hiszen az egy hónapos akció során kb . 18.000 támogató győri választópolgár aláírását kell begyűjteni az aktivistáknak!

puspok4.jpg

Persze ehhez még a Nemzeti választási Irodának is lehet némi szava. Hiszen az utóbbi hónapokban egyetlen népszavazási kezdeményezést sem hagytak jóvá, illetve amit véletlenül igen, azt másodfokon a kúria döntése tette lehetetlenné.

Boldogulj Győrben portálként folyamatosan nyomon követjük az eseményeket, mert fontos, hogy a polgárok véleményt nyilváníthassanak.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1412564829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása