MENNYIRE SZAVAHIHETŐ A GYŐRI AUDI? Csak a munkavállalók felé nem érvényes az adott szó
2019. április 25. írta: BoldiG

MENNYIRE SZAVAHIHETŐ A GYŐRI AUDI? Csak a munkavállalók felé nem érvényes az adott szó

audi_jel_infogyor.jpg

Mint ahogy azt már írtuk, forr a levegő a győri Audiban, a szakszervezet munkatársai megerősítették, hogy nem zárható ki, hogy hamarosan ismét sztrájkhelyzet legyen.

Jelen állás szerint a cég a dolgozókon spórolna egy jelentősebb összeget azzal, hogy az eddig szokásos januári (a sikeres sztrájk során kiharcolt és megemelt) bér helyett a decemberit vennék alapul. Ezzel fejenként, súlyos tízezreket vennének ki a dolgozók zsebéből.

Az Audi Hungária Független szakszervezet nyilvánosságra hozott több dokumentumot, amellyel bemutatják, hogy az eddigiek alapján miért mondják, hogy figyelmen kívül hagyja a munkáltató a megállapodást.

Ahogy írták, a 2019-es prémiumkifizetéssel kapcsolatban számos munkatársi megkeresést kaptak, hogy az Audi Hungária Független Szakszervezet milyen dokumentumokkal, bizonyítékokkal tudja alátámasztani azt az álláspontját, hogy a munkáltató, egy ezidáig jól működő megállapodást figyelmen kívül hagy. Már 2014. novemberében zajlottak az egyeztetések arra vonatkozóan, hogy a prémiumelosztási szabályok milyen formában és szabályok mentén történjenek meg és ezen véglegesnek tekinthető intézkedéseket 2015-ben a személyügyi vezető írásban is leközölte.

Megkerestük az Audi Hungária-t is, ahol Mithay-Markó Judit szóvivő telefonon nem kívánt nyilatkozni, kérte írásban küldjük el kérdéseinket.

Kíváncsiak vagyunk, hogy mi indokolja, hogy ilyen módon kívánnak változtatni az eddigi szabályokon, illetve történt-e erről előzetesen egyeztetés a munkavállalók képviselőivel?

Amennyiben megérkezik a hivatalos válasz, frissítjük cikkünket.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9214786314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása