MINDENKI BÖZSIJE, A GYŐRI ERZSÉBET ESPRESSO: Ahol még Máté Péter is énekelt
2019. április 29. írta: Cseri Pali

MINDENKI BÖZSIJE, A GYŐRI ERZSÉBET ESPRESSO: Ahol még Máté Péter is énekelt

erzsebet-presszo-01-1024x682.jpg

Az Erzsébet espressóhoz minden győrinek van köze,  valami emlékkel mindenki kapcsolódik hozzá. Volt akik az Erzsébet-ligetben, ahol a presszó is található, tanultak meg biciklizni, volt akik gesztenyét szedtek ott. És persze vannak olyanok is, akik a Bözsiben randiztak, vagy éppen ott tartották a lakodalmukat.

erzsebet-presszo-fortepan2.jpg

A Régi Győr oldalon megjelent cikk hívta fel ismét a figyelmünket az Erzsébet espressóra, amely a nem mindennapi hangulatán túl, a szocreál építészet remeke volt annak idején, pedig ez az építészet nem hagyott ránk sok szépet, az már biztos.

erzsebet-presszo5.jpg

De a Bözsi az szép. Már a szemem előtt is van az a bácsi, akitől két forintért lehetett biciklit bérelni a ligetben, miközben az Ulmann Karcsi megkapóan zongorázott valami régi slágert, a Novák Feri meg püfölte a bőröket.

erzsebet-presszo4.jpg

Állítólag még Máté Péter is fellépett ott, még a feles poharak is vigyázzba vágták magukat, ahogy énekelt. Azt mondják, nagyon jó volt a kaja és persze a hangulat a Bözsiben, ahol anno gondolom a vasárnapi rántott hús volt a fő attrakció.

A hely még ma is üzemel, és ma is ugyanolyan finom az étel, mint régen, csak eltelt pár évtized.

 Fotó: Fortepan, Régi Győr

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9414793378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása