LÁBBAL TIPORJA A SUZUKI A DOLGOZÓK JOGAIT! Nem engedték be a Vasas szakszervezetiseket
2019. május 22. írta: BoldiG

LÁBBAL TIPORJA A SUZUKI A DOLGOZÓK JOGAIT! Nem engedték be a Vasas szakszervezetiseket

laszlozoli-esztergom-suzukiparkolo.jpg

Nem engedte be a Vasas Szakszervezetek képviselőit az esztergomi Suzuki gyárba, hogy találkozzanak az ottani tagjaikkal.

A szakszervezetisek kora délután szeretettek volna bemenni a gyár területére, amit a biztonsági szolgálat megakadályozott, mondván, ők nem kaptak utasítást arra vonatkozóan, hogy beengedjék a Vasas tagjait a gyár területére. Még akkor sem, ha törvényileg joguk lenne bemenni.

László Zoltán, a Vasas Szakszervezet alelnöke kérdésünkre elmondta, a vasasos dolgozók kérték, hogy látogassanak el hozzájuk. A kollégáknak szórólapokat és ismeretterjesztő anyagokat szerettek volna átadni, megnézni néhány területet a Suzukiban, ami nem a termeléshez tartozik, például a szociális területet, öltözőket, satöbbi. Valamint más olyan dolgozókkal is szerettek volna találkozni, akik még nem tagjai a Vasasnak.

A szakszervezet pár napja jelezte a látogatást a gyár vezetésének az egyik képviselőn keresztül, aki azt mondta  rendben van, szeretettel várják őket. Amikor az érdekképviselet néhány tagja megjelent a gyárnál, a biztonsági szolgálat a kapunál az útjukat állta, és azt mondták, nincsen felhatalmazásuk, hogy beengedjék őket a vállalat területére. A Vasas természetesen ezek után jogi útra tereli az ügyet.

A Vasas helyi alapszervezete ez év február 17-én alakult meg a gyár parkolójában, mondta az alelnök. Hozzátette: azóta megy a huzavona a Suzuki és a szakszervezet között, hogy elismerik-e egyáltalán a helyi alapszervezet létezését. Eleinte levelezéssel próbálkoztunk, de mivel a cég csak postai úton hajlandó levelezni, egy egy ilyen levélváltás bizony 30 napot is igénybe vehet. Kicsit furcsa, hogy a 21. században, főleg egy multi, miért nem akarja használni a technika vívmányait, de a joguk meg van hozzá.

A szakszervezet most nem a cégvezetéssel akart találkozni, ez most nem a vezetőkről szólt volna, hanem a munkavállalókról, ennek ellenére nem engedték be őket.

Arra a kérdésünkre, hogyan látja, miért nem engedi a Suzuki, hogy találkozzanak a dolgozókkal, László Zoltán azt mondta, ennek sok oka lehet, a vállalati kultúrától kezdve, a menedzsment attitűdjén keresztül, sok minden, amire nem is gondolna az ember. Lehet, hogy valakinek az érdekeit sértenék ezzel. Ők azt gondolják, ha minden rendben van, és ők elhiszik, hogy ez így van, akkor ilyen lépésekre kellene, hogy elszánják magukat. Azt mondta, hogy nagyon bízik benne, hogy ez megváltozik rövidesen.

Bármennyi ideig is fog ez tartani, az elszántság meg van a Vasas szakszervezet tagjaiban.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr6014847968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása