MEGINT LESZ VASÁRNAPI BOLTZÁR GYŐRBEN? Egyszer már bukott az ötlet, most újra előkerült
2019. június 20. írta: Cseri Pali

MEGINT LESZ VASÁRNAPI BOLTZÁR GYŐRBEN? Egyszer már bukott az ötlet, most újra előkerült

boltzar_1.jpg

Egyszer már megbukott a vasárnapi boltzár ötlete, most újra felmelegítenék a “ pitét.” Mondjuk azt nem értjük, miért pont nyáron kerül elő az ötlet.

Újra terítéken van a vasárnapi nyitvatartások ügye. Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke elmondta az ATV Start műsorában, hogy nem vasárnapi boltzárat akarnak, hanem rövidített vasárnapi nyitvatartásban gondolkoznak.

A munkaerőhiány miatt kellene átszervezni a különböző munkafolyamatokat úgy, hogy figyelembe vegyék a vásárlók igényeit is, folytatta, ugyanis a vásárlók érdeke, hogy tudjanak információkért fordulni az eladókhoz, és ne kelljen hosszú sorokban állni a pénztárak előtt.Hangsúlyozta, hogy a nyári szezonban az üdülőhelyeken, turisztikai szempontból forgalmas helyeken nem akarják korlátozni a vásárlási lehetőségeket.

Olyan konszenzust szeretnének találni, amely mindenkinek az érdekeit szolgálja, tette hozzá. Elmondta, hogy közvélemény-kutatást fognak végezni a vásárlók körében és a dolgozói körben is, és a Munkástanácsok Országos Szövetsége, valamint Palkovics Imre segíti a folyamatot, végül a konzultációs fórumon fog eldőlni, hogyan lesz tovább.

A kérdésre, hogy ki kereste meg őket a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatban, Bubenkó annyit árult el, hogy volt olyan cégvezető, aki szólt, hogy preferálná a vasárnapi zárva tartást. Igaz, hogy mindenki maga dönt ebben a kérdésben, folytatta, de mindenki azt figyeli, mit csinál a másik cég. Ezért a piaci szereplők között szeretnének olyan megegyezést, ami miatt senki nem kerül hátrányos helyzetbe, és ami a vásárlók érdekeit szolgálja, jelentette ki.

atv.hu

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5114903114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása