UNGÁR PÉTER SZERINT BŰN A PÜSPÖKERDŐ KIVÁGÁSA - egy sporthotel nem lehet fontosabb, mint a jövő
2019. július 16. írta: Rát Mátyás

UNGÁR PÉTER SZERINT BŰN A PÜSPÖKERDŐ KIVÁGÁSA - egy sporthotel nem lehet fontosabb, mint a jövő

ungar.jpgUngár Péter, az LMP országgyűlési képviselője tartott hétfőn sajtótájékoztatót Győrben.

A képviselő emlékeztetett, hogy nemrégiben több tudományos szervezet is állást foglalt amellett, hogy a klímaváltozással szemben a leghatékonyabb fellépést az erdő- és a fás részek telepítése jelenti. A Püspökerdő pedig tulajdonképpen a Győr tüdeje, ezért is nagyon elszomorító az, hogy a város ebben az évben 24 hektár területet kisajátított az erdészettől, s jelentős fakivágásokat végzett. Ezt semmiképp sem lett volna szabad megtenni - mondta Ungár Péter.

Az LMP szerint az a fásítási program, amit a város végez, nem váltja ki például a püspökerdei fakivágásokkal okozott kárt. Évek óta visszatérő híresztelés, hogy szálloda vagy szállodák, illetve rekreációs központ építése miatt kell ezeket a területeket elvenni az erdőtől. A Modern Városok program keretében egy sporthotel felépítésére is kapott ígérvényt a város, ezt tervezik oda, valamint a Rábca töltés helyén, nem messze az új uszodától - szintén a zöldfelületek kárára luxustelkek kialakítását kezdik el hamarosan. Az LMP álláspontja az, hogy semmilyen olyan beruházást nem szabadna létrehozni a Püspökerdőben, ami csökkenti a zöldterületet.

Ungár Örvendetesnek tartja, hogy Győrben is megszületett az ellenzéki összefogás az önkormányzati választásokra. Az eredményt még korai lenne megtippelni, de mindenképpen biztató, hogy a körzetek legtöbbjében a fideszes jelölttel szemben egyetlen ellenzéki jelölt lesz.

Fotó: Gy.P.

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4514956804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása