MOST MI LESZ A GYŐRI FÉRFIERŐVEL? A “legjobb” potencianövelőt bezúzza a hatóság
2019. július 20. írta: BoldiG

MOST MI LESZ A GYŐRI FÉRFIERŐVEL? A “legjobb” potencianövelőt bezúzza a hatóság

parocska-padon-hazipatika-com.jpg

Betiltotta a Nébih a BoomBoom férfiaknak szánt étrendkiegészítő forgalmazását, amelyről a forgalmazók pedig áradoztak, hogy ez a csúcs.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az intézkedés az interneten rendelt készítmény gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt vált szükségessé, és a hamisítás miatt feljelentést tesznek.

boomboom_nebih.jpg

A Nébih honlapján közzétett tájékoztatás szerint a férfiaknak kifejlesztett, potencianövelés elősegítésére szánt étrend-kiegészítőt a gödöllői Perfect Play Kft. forgalmazza. A tabletta terápiás mennyiségben tartalmaz szildenafilt, amivel a termék fogyasztóit komoly egészségkárosodási kockázatnak teszi ki. 

A veszély elhárítása érdekében a Nébih azonnali hatállyal, véglegesen megtiltotta a termék forgalomba hozatalát, valamint azonnali hatállyal elrendelte a jelenleg forgalomban lévő összes terméktétel forgalomból való kivonását és a fogyasztókhoz eljutott termékek visszahívását is.

A Nébih kiemelte: a tavalyi ellenőrzéskor ugyanebben a termékben tadalafil gyógyszer-hatóanyagot azonosított a vizsgáló laboratórium, tehát a forgalmazó ismételten hamisított terméket hozott forgalomba. 

Gyógyszer-hatóanyagok felhasználása élelmiszerben tilos, kizárólag engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg. Ráadásul a fenti hatóanyagokat tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött - hívta fel a figyelmet a Nébih.

Az ügyben az eljárás folyamatban van. A Nébih a forgalmazóval szemben élelmiszer-ellenőrzési bírságot szab ki, a hamisítás miatt büntetőfeljelentést is tesz.

(via mti)

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7014971552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása