HÁNY GYŐRI FOGORVOS FOG ÚJRA SZTRÁJKOLNI? Már ezren csatlakoztak a legújabb felhíváshoz
2019. július 21. írta: BoldiG

HÁNY GYŐRI FOGORVOS FOG ÚJRA SZTRÁJKOLNI? Már ezren csatlakoztak a legújabb felhíváshoz

fogorvos-szekelyhon-ro.jpg

Talán emlékszünk rá, hogy két évvel ezelőtt sztrájkoltak a fogorvosok, az állami finanszírozás elégtelensége miatt.

A mostani helyzet sem jobb, akkor “eredményül” kaptak egyszeri 3 millió forint szépségtapaszt, ami tűzoltásra volt ideiglenesen elég. Továbbra is az a helyzet, hogy  az ingyenes kezelések után az államtól kapott összeg nem elég a praxis fenntartására.

Az RTL Klub Híradójának nyilatkozva elmondták, hogy jelen pillanatban a bérek elviszik az egész finanszírozást, a fenntartásra nem marad semmi. Ezért kezdenek egy újabb sztrájkot két év után. 

A kezdeményezéshez már közel ezer, az állami alapellátásban dolgozó fogorvos csatlakozott, mondta el az RTL Klub Híradójának az Országos Alapellátási Szövetség fogorvos tagozatának elnöke Nagy Ákos.

Legutóbb nyolcszázan szüntették be a munkát, erre adott nekik a kormányzat egy egyszeri hárommilliós támogatást.

"Azok a kezelések, amiket térítésmentesen kell elvégezni, lényegileg veszteséget termel a fogorvosnak, amit a fizetős páciensekkel tud kompenzálni. Tehát fogorvos a piaci betegeiből finanszírozza az államilag ellátandó beteget," 

tette hozzá Nagy.

A fogorvosok elmondták, hogy szeretnék, ha megdupláznák az összeget, az tenné jelen pillanatban fenntarthatóvá a rendszert. 

címlap: illusztráció

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2314973086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása