GYŐRI NYUGGEREK ÉS ROKKANTAK, MENJETEK AHOGY BÍRTOK! Avagy miért tesznek magas ívben a mozgássérültekre
2019. július 27. írta: BoldiG

GYŐRI NYUGGEREK ÉS ROKKANTAK, MENJETEK AHOGY BÍRTOK! Avagy miért tesznek magas ívben a mozgássérültekre

rollator-emberrel.jpg

Egyik olvasónk levelét tesszük közzé, ami hozzájárulhat a pozitív, valóságos változás elindulásához.

A hölgy is az idősebb korosztályt képviseli. A hivatalos hírekben nagyon sok szép eseményről beszámolnak, a különböző klubok élményeiről, ebből a gyanútlan városlakók azt érezhetik, hogy minden a legnagyobb rendben. Idősbarát  önkormányzat, önkormányzati cím, stb. nagyon hangzatosak, de a mindennapi élet nem csak programokból és szociális otthonokból, szolgáltatásokból áll.

Nézzünk bele egy picit a valóságos Győr mindennapjaiba!

A városnak, vagy az egészségügyi szolgáltatóknak van-e arról ismerete, statisztikai adata, hogy pl. Győrben mennyi személy van, aki segédeszközzel (olvasónk a rollátort hozta fel pédaként) közlekedik a járdákon illetve a betegségük miatt különböző közlekedési problémákkal küzdenek? 

 

Ami talán fel sem tűnik az egyszeri járókelőnek,  a járdaszegélyeink túl magasak a le és felmenés legtöbb helyen nem akadálymentesített. Egy ún. rollátor súlya 7 - 8 kg között van.  A nehezen járó embernek általában Győrben a Belvárosban minden útkereszteződésben emelgetni kell a szerkezetet, kerekeket jobbról- balról fel és le, ami hatalmas súlyemelését jelenti. 

Az olvasó felajánlotta, hogy bárkit elvisz egy próbaútra, mert ezen felül jónéhány járda a sok apró kövek lerakásával még rázósak is és nem simák. 

A magas lépcsők miatt az üzletekbe be menni vásárolni szinte lehetetlen. Nagyon is megalázottnak, kiszolgáltatottnak érzi magát betegtársaival olvasónk, hiszen állandóan azt kell nézni, hogyan is lehetne bemenni egy üzletbe.

Egyik kedves tisztégviselő azt közölte, hogy a mozgáskorlátozottak részére WC-ket és kék színü parkírozókat festetettek fel. Szuper!

Győrben ráadásul az autóbuszok általában mind magas lépcsősek - még a City is -  a belvárosban közlekedési lehetőségük egyáltalán nincs, csak a taxi, ami lássuk be, a kis nyugdíjasnak nagyon költséges, vagy pedig a betegszállító. . 

Ezek után mit várjanak ezek az emberek, akik mások segítségére, jóindulatára vannak szorítkozva!

Tényleg ennyire nem törődünk ezekkel az emberekkel!

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7214982432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása