MEG VAGYUNK MENTVE GYŐRBEN IS: Ultra hatékony méregmentes módszer a szúnyogok ellen
2019. július 31. írta: Smitt Róbert Író

MEG VAGYUNK MENTVE GYŐRBEN IS: Ultra hatékony méregmentes módszer a szúnyogok ellen

szunyog_7.jpg

Egy kínai tudósok által kidolgozott módszer véget vethet az ember ősi ellenségének számító szúnyogok szaporodásának. Annyira hatékony, hogy alkalmazásával védett övezetek is kialakíthatók. Legalább is az ázsiai tigrisszúnyog esetében.A szúnyogok szaporodását gátló új módszert fejlesztettek ki kínai tudósok – jelentette a Science and Technology Daily című kínai tudományos lap.

A dél-kínai Kantonban található Szun Jat-szen Egyetem kutatói a dengue-láz és a zika vírus terjedéséért is felelős (és már Magyarországon is megjelent) ázsiai tigrisszúnyogon (Aedes albopictus) végeztek négy éven át tartó kutatást, melynek tanulmányát, most a Nature című lapban publikálták.

Hszi Csi-jong, a kutatás vezetője szerint  a sikeres próba azt bizonyította, hogy a módszer bevethető egy, a szúnyogok által terjesztett betegségektől mentes, védett övezet kialakítására.

Míg a tesztek zajlanak, mi is tehetünk valamit a szúnyogok ellen: a kertészeti és ház körüli tanácsadásban évtizedek óta hiteles Bálint gazda hívta fel a figyelmet arra a kutatási eredményre, melynek most nálunk is sokan nagy hasznát vehetik. Egy egyszerűen és olcsón elkészíthető szúnyogcsapdáról van szó, amely nagyobb hatékonysággal működik, mint a hagyományos társai.

Azért ha az ember beavatkozik a természet rendjébe, hamar fel tudja borítani az ökológiai folyamatokat, aki beláthatatlan következményekkel jár. Elég csak a méhpusztulásra gondolni. 

(greenfo)

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr6814989042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása