SOHA NEM LÁTOTT JÉGKORONG-FEJLESZTŐKÖZPONTOT ADTAK ÁT GYŐRBEN! A csarnok is kész lesz hamarosan
2019. augusztus 28. írta: BoldiG

SOHA NEM LÁTOTT JÉGKORONG-FEJLESZTŐKÖZPONTOT ADTAK ÁT GYŐRBEN! A csarnok is kész lesz hamarosan

jegcsarnok-gyorietohc-hu.jpeg

Magyarországon eddig még nem működő jégkorong-fejlesztőközpontot adtak át ma Győrben, a Győri Nemak-Dana Jégsport Centrumban.

Szilasi Péter Tamás, a Győri Nemak-Dana ETO HC alelnöke elmondta, hogy egy olyan komplex eszközről van szó, amely a sportolók mozgását egyénileg tudja megvizsgálni és fejleszteni. 

Működésének lényege, hogy a sportoló alatt elindul egy műanyag borítású padló, amelyen úgy kell korcsolyáznia, mintha a jégen lenne. A sportoló mozgását kamerák és szenzorok követik, amelyek révén utóbb egyrészt kielemezhető, hogy milyen erősségei és hibái vannak a mozgásában, másrészt a kis távolság miatt bizonyos mozgástípusok hatékonyabban és könnyebben begyakorolhatók, mint jégen. 

Az eszköz nemcsak a korcsolyázás technikájának fejlesztésére, hanem a korongkövetési és -lövési technika fejlesztésére is alkalmas. Ilyen Magyarországhoz legközelebb Ausztriában és Csehországban működik. 

A Dana Jégcsarnokban található központ közel 120 millió forintba került, az összeget a klub a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) eszközfejlesztési pályázatán nyerte. Az egyesület egyfajta koordinációs és fejlesztő szerepet tölt be, ezért a központot más klubok csapatai is használni tudják a jövőben. 

Szilasi Péter Tamás beszélt arról is, hogy a Dana Jégcsarnok mellett épül a Nemak Jégcsarnok több mint egymilliárd forintból, amelynek alapkövét 2017 novemberében tették le. Az építkezés elérte a közel 80-85 százalékos készültségi szintet, jelenleg a belső gépészeti munkák zajlanak, amelyet az egész évben használható pálya kiöntése, majd a lelátók kiépítése követ. 

Az összesen 1800 ember befogadására képes csarnokot várhatóan jövő év elején adják át. 

A Győri Nemak-Dana ETO HC-ban jelenleg mintegy 250 gyermek sportol, már óvodás kortól. A klub célja, hogy utánpótlás nevelésen keresztül egy első osztályú férfi csapata legyen. Jelenleg legmagasabb szinten az U20-as korosztályban versenyeznek. 

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5415028584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása