BEDOBTA A BOMBÁT A FACEBOOK: Saját pénzt adna ki a cég
2019. szeptember 30. írta: Smitt Róbert Író

BEDOBTA A BOMBÁT A FACEBOOK: Saját pénzt adna ki a cég

facbook_penz.jpg

Lépéskényszerbe hozta a Facebook a jegybankokat azzal, hogy bejelentette, bevezetné saját digitális devizáját, a Librát. A nagyobb jegybankok eddig ugyanis igazából csak elméleti szinten foglalkoztak a kérdéssel, s most rádöbbentek, a dolog sokkal sürgősebb, mint gondolták.

A jelek szerint a Facebook bejelentése, hogy létrehozza és bevezeti saját digitális fizetőeszközét, a Librát, komoly nyomás alá helyezte a világ nagy jegybankjait - írja összefoglalójában a Financial Times. A digitális pénz ugyanis a legtöbb nemzeti bankban eddig csak elméleti tanulmányok szintjén foglalkoztak - tisztelet a kivételnek, például a kínai jegybanknak -, azonban a Facebook bejelentésével a jegybankároknak rá kellett döbbenniük, a Libra nagyon gyorsan elterjedhet és komoly sikert arathat, a fogyasztóknak ugyanis igényük van egy digitális pénzre. S ha ezt a jegybankok nem alkotják meg maguk, akkor majd megteszi helyettük valaki másValószínűleg azonban a Facebook sem várta a Libra júniusi bejelentésekor, hogy annak hírére egyre több kormány akarja majd létrehozni saját elektronikus pénzét

A legfontosabb üzenet az, hogy a fogyasztók nagyon hiányolnak egy olyan digitális devizát, amellyel a jelenleginél sokkal egyszerűbb és olcsóbb lehet a több devizát igénylő és ezért költséges tranzakciók lebonyolítása, a Libra pont ezt ígéri.

Most egyébként nem is a jegybankok azok, akik felébredtek, hiszen ők már évek óta foglalkoznak a digitális fizetőeszközök okozta kihívásokkal, hanem inkább a politikusok. Svédországban például már fut az e-korona nevű digitális pénzzel egy kísérleti projekt. Azért éppen Svédországban, mivel itt a világon az egyik legkisebb arányú jelenleg is a készpénz használata a fizetési tranzakciók során.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1315184130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása