“CSAK” A KAJA ÉS PIA ÁRA NŐTT DURVÁN, NA MEG A CIGI! Úgy hogy kevesebbet egyél-igyál
2019. november 08. írta: BoldiG

“CSAK” A KAJA ÉS PIA ÁRA NŐTT DURVÁN, NA MEG A CIGI! Úgy hogy kevesebbet egyél-igyál

serteshus_2.jpg

Most tette közzé a KSH aktuális jelentését.

  1. októberben a fogyasztói árak átlagosan 2,9%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára emelkedett jelentős mértékben.

12 hónap alatt, 2018. októberhez viszonyítva:

  • Az élelmiszerek ára 5,4%-kal nőtt, ezen belül a sertéshús 15,5, a párizsi, kolbász 10,8, a cukor 8,1, a kenyér 6,7, a liszt 5,8, az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) 5,3%-kal drágultak. A szeszes italok, dohányáruk ára átlagosan 8,4, ezen belül a dohányáruké 12,1%-kal emelkedett. A szolgáltatásokért 3,3%-kal kellett többet fizetni, ezen belül a lakbér 10,9%-kal nőtt. A háztartási energia 0,7, ezen belül a tűzifa 6,0%-kal drágult. A járműüzemanyagok ára 4,0%-kal csökkent.

1 hónap alatt, 2019. szeptemberhez viszonyítva:

  • A fogyasztói árak átlagosan 0,6%-kal emelkedtek. Az élelmiszerek ára átlagosan 0,8%-kal nőtt, ezen belül drágult a párizsi, kolbász 3,1, a tej 2,3, a tojás és a sajt egyaránt 1,8, a sertéshús 1,2%-kal, valamint az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) 0,8%-kal. A szezonváltás következtében a ruházkodási cikkek 2,1%-kal többe kerültek. A szeszes italok, dohányáruk ára átlagosan 1,1, ezen belül a dohányáruké 1,8%-kal emelkedett. A háztartási energiáért 0,2%-kal kellett többet fizetni, ezen belül a tűzifa ára 2,0%-kal nőtt. A járműüzemanyagok ára 1,8%-kal volt magasabb.
  1. január–októberben az előző év azonos időszakához képest:

A fogyasztói árak átlagosan 3,3%-kal nőttek.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr6015296730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása