DURVA SARC VÁR A GYŐRI AUTÓSOKRA! 2020-tól adóemelés az energia- és a szeszes termékeknél is
2019. november 10. írta: BoldiG

DURVA SARC VÁR A GYŐRI AUTÓSOKRA! 2020-tól adóemelés az energia- és a szeszes termékeknél is

vargamihaly.jpg

A napokban nyújtja be a kormány azt az előterjesztést, amely több termék - köztük az üzemanyagok - jövedéki adójának növelését javasolja.

Az üzemanyagoknál 2020-tól már nem a kőolaj világpiaci árhoz kötik az adómértékek emelését. A benzin és a petróleum jövedéki adója 5-5 forinttal, a gázolajé 10 forinttal nőne - olvasható az Adózónán. 2016 nyarától az üzemanyagok adótartalma a Brent típusú kőolaj árához volt kötve, ami most megváltozhat, de hogy miként, arról nincs bővebb információ, csak az adóemelésről.

A portál értesülései szerint nőhet az alkoholok és az üzemanyagok adója is. A sörnél, a pezsgőnél és a gyömölcsbornál várhatóan 10 százalékos adóemelés lesz, ami a kiskereskedelmi árakat 0,3-1,8 százalékkal növelheti.

Az uniós adómértékekhez való igazodás miatt emelkedne a szén, a földgáz, a villamosenergia, a fűtőolaj és a targoncagáz jövedéki adója is, miközben csökkenne a fuvarozók kereskedelmi gázolaj után érvényesíthető adókedvezménye.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8915300254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása