MOST INGYENESEN IVARTALANÍTJÁK A GYŐRI KÓBOR EBEKET! Központi kutya program indul
2019. november 12. írta: BoldiG

MOST INGYENESEN IVARTALANÍTJÁK A GYŐRI KÓBOR EBEKET! Központi kutya program indul

kutya-kobor-kutyabarat-hu.png

Magyarországon jelenleg az egyik legnagyobb probléma a kóbor ebek magas száma, melyet az ivartalanítás támogatásával lehet a legelfogadhatóbb módon csökkenteni. 

Ennek érdekében az agrártárca az adófizetők pénzéből 100 millió forintot biztosít az állatmenhelyet működtető civil szervezeteknek, a gondozásukban álló kutyák ivartalanításra. A támogatás keretében összesen húsz szervezet közel háromezer eb ivartalanítását finanszírozhatja.

Kiemelt cél egyúttal, hogy minél több ember részesítse előnybe az örökbefogadást, így az árva állatok könnyebben találhatnak új otthonra. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal nemrégiben mutatta be a “Fogadj Örökbe” című kiadványát, amivel segíteni szeretnénk azoknak, akik a menhelyről befogadás mellett döntenek. Ne feledjük, az állattartás felelőséggel jár, ezért a “Kutyakötelesség” című könyv jó iránymutatást adhat a gazdiknak. A kiadványok ingyenesen letölthetőek a Nébih honlapjáról.

(via kormany.hu)

kép: kutyabarat.hu

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2615303094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása