GYŐRIEK, FIZESSETEK TÖBBET A BUSZKÖZLEKEDÉSÉRT! Törvénybe is foglalják
2019. november 12. írta: BoldiG

GYŐRIEK, FIZESSETEK TÖBBET A BUSZKÖZLEKEDÉSÉRT! Törvénybe is foglalják

busz_gyor.jpg

Tuzson Bence fideszes beszélőfej és nem mellesleg a közszolgáltatásokért felelős államtitkár jelentette ki, hogy az iparűzési adót a helyi tömegközlekedésre kell fordítaniuk az önkormányzatoknak.

Egy mai budapesti sajtótájékoztatón, az MTI szerint találta ezt mondani, és hogy nagyobb hangsúlyt adjon a kijelentésének, jelezte ezt a jövőben törvénybe is foglalják - közölte a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

“Szeretnénk egyértelműsíteni" ezt a feladatot, ezért "törvénybe fogjuk foglalni, hogy az iparűzési adót elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kell fordítani", és csak ha ez biztosítva van, azután lehet az adóból fennmaradó összeget másra költeni - mondta.

Eddig a helyi adófizetők által biztosított forrásokon felül a központi költségvetésből kaptak minden évben a tömegközlekedés fenntartására a települések személyre szabottan támogatásokat.

Miután az önkormányzatok eddig sem kevés pénzt fordítottak a helyi tömegközlekedés finanszírozására, amit a helyi adóbevételekből tettek, nehéz Tuzson szavait másként értelmezni, hogy csökkenteni, vagy akár megszüntetni tervezik a támogatásokat. Ebben az esetben nyilván vagy több helyi költségvetési forrást kell biztosítani, vagy pedig a jegyárakon emelni, netalán mind a kettőt. 

Fel van adva a lecke az önkormányzatoknak!

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4115303440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása