FÉLMILLÁRDOS ÉRMEGYŰJTEMÉNY LOPTAK EL GYŐRBEN: Az ÁSZ már régebben is szabálytalanságokat tárt fel
2019. november 14. írta: Smitt Róbert Író

FÉLMILLÁRDOS ÉRMEGYŰJTEMÉNY LOPTAK EL GYŐRBEN: Az ÁSZ már régebben is szabálytalanságokat tárt fel

gyori_muzeum_ermelopas.jpg

Hamisra cserélték ki és ellopták a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum 500 millió forintos éremgyűjteményét – erősítette meg a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Győri Főügyészség. 

Az Állami Számvevőszék 2016-ban ellenőrizte a győri megyei múzeumot és megállapította, hogy a pénzügyi és vagyongazdálkodás szabálytalan volt. A múzeum az ellenőrzött időszakban nem gondoskodott a kulturális javak teljes körű nyilvántartásáról, emiatt azok állományvédelme és vagyonbiztonsága nem volt biztosított.

2016 decemberében sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra az Állami Számvevőszék a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum ellenőrzéséről szóló jelentését, öt további megyei múzeummal együtt.

Az ÁSZ a jelentésében megállapította, hogy a győri múzeumnál kialakított irányítási rendszer összességében nem támogatta az átlátható közpénzfelhasználást. Az intézmény pénzügyi- és vagyongazdálkodása nem volt szabályszerű. Az ÁSZ is feltárta, hogy a múzeum a 2012-es beszámolójában szabálytalanul mutatta ki a vagyonát; a 2013-as és 2014-esbeszámolóiban pedig nem támasztotta alá szerződés a kimutatott vagyon értékét.

A 2016 decemberi sajtótájékoztatóról itt olvashat további részleteket, a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum ellenőrzéséről pedig itt érhető el egy összefoglaló.

(aszhirportal)

Fotó: aszhirportal

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8115305722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása