Európa legbiztonságosabb osztálya címet vívták ki a győri Kovács Margit iskolások
2017. június 25. írta: BoldiG

Európa legbiztonságosabb osztálya címet vívták ki a győri Kovács Margit iskolások

kovacsmargit-safetytour2017-katasztrofavedelem.jpg

A Safety Tour az Osztrák Polgári Védelmi Szövetség 15 éves múltra visszatekintő vetélkedősorozata az általános iskolák 4. osztályos diákjai számára.

Az Alpok-Adria Eurégiós együttműködésnek köszönhetően megyénk is képviseltetheti magát az interaktív, játékos versenyen. A győri Kovács Margit Iskola csapata már 12. éve szerepel és nemcsak városunkat, megyénket, hanem tíz esetben hazánkat is képviselte.

A selejtezőt és a tartományi döntőt követően Wiener Neustadtban került sor a Bundesfinalera, az országos döntőre, ahova a csoport szakmai felkészítője Csepi László tűzoltó ezredes, a győri katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője is elkísérte a gyerekeket.

A kinti 32-34 fok nem zavarta a versenyző csapatokat, mivel a sportcsarnokban építették fel a helyszíneket. Az eskü és az olimpiai láng meggyújtását követően indult a verseny. Első feladatként kerékpáros ügyességi versenyen vettek részt a gyerekek, kombinálva a beavatkozó szervezetek hívószámainak ismeretével, valamint némi falmászással. Egy osztrák csapat volt a győriek ellenfele, akiket a mászófalon sikerült megelőzni. A második körben a főszponzor által támogatott játék, a kerékpár és a biztonsági felszereléseinek az ismerete volt a téma, közben célbadobás, kúszás, bóják közötti szlalomozás kövezkezett . Itt is az osztrák gyerekeket előzték meg a győri gyerekek. Harmadik körben a veszélyes anyag szimbólumokat ábrázoló kockát kellett kirakniuk a fiataloknak, ebben a játékban a német csapatot sikerült megelőzniük. Utolsó játékkén célbalövés következett puttonyfecskendővel, ahol a lyukon átlőtt víz mennyiségét és a gyorsaságot egyaránt nézték. Ebben a körben is osztrák ellenféllel kerültek szembe a gyerekek, akiket sikerült megelőzni.

A verseny mellett a szervezők a szórakoztatásról is gondoskodtak, egy BMX világbajnok és egy hip-hop csoport tartott bemutatót a gyerekeknek.

A hangulatot fokozta, amikor az eredmények kihirdetése során csak a legvégén mondták a Kovács Margit Iskola nevét, akik ezáltal Európa legbiztonságosabb osztálya lettek. Ez azt jelenti, hogy a legtöbbet tudnak és a legjobban tudják alkalmazni a biztonsággal kapcsolatos ismereteket.

A gyerekek -érthető módon- remek hangulatban indultak hazafelé, egy hegyeshalmi fagyizással megkoronázva a jól sikerült napot.

Gratulálunk a diákoknak a szép eredményhez, és köszönet a felkészítő tanárnőknek, Hanaszekné Grundtner Éva és Némethné Galavits Judit pedagógusoknak.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr3412618631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása