Győri sikerek hegyifutásban
2017. november 19. írta: Cseri Pali

Győri sikerek hegyifutásban

fut_kozep.jpg

A Magyar Atlétikai Szövetség, Hegyi- és Terepfutó Bizottsága szervezésében a 2017-es esztendőben is megrendezésre került a multiNavigator sportszerbolt támogatásával a Hegyifutó Kupasorozat, mely tizenkettő versenyből állt. A Kupa 2017. február 19-én vette kezdetét Pilisszentkereszten és 2017. november 12-én zárult Várgesztesen. Győr-Moson-Sopron megye egy versennyel a XXII. Győrújbaráti Terepfutással járult hozzá a sorozat sikerességéhez.

fut_rajt.jpg

A versenyzők eredményességéhez minimum három versenyen az első harminc helyen kellett végezniük, amivel pontozott eredményt produkáltak és maximum a hat legjobb eredményt számolták el a végeredményükben. A futók abszolút versenyben és négy kategóriában mérhették össze tudásukat. Az U20-as (19 éves és annál fiatalabbak), a Felnőtt (20-39 évesek), a Szenior (40-49 évesek) és a Veterán (50 éves és annál idősebbek) kategóriákban. Győrből három versenyző ért el értékelhető eredményt a korosztályán kívül abszolút kategóriában is és szintén három versenyző csak a kategóriájában ért el helyezést.

futok.jpg

Stílszerűen az egyetlen hölggyel kezdeném az eredmények felsorolását. Valkó Veronika az abszolút mezőnyben megvédte a 2016. évi harmadik helyét, ahol 370 pontot ért el, korosztályában pedig hasonlóan a tavalyi évhez megnyerte a pontversenyt 435 ponttal. A férfiaknál Horváth Csaba Gyula a Veterán kategóriában megosztva a 10. helyen 175 pontjával. Dede Gyula a Szenior korosztályban a 19. helyen végzett három versenyt teljesítve és 46 pontot szerezve. A Felnőtt kategóriában három győri futó is helyezést ért el. Bakos Szása 71 pontot szerezve a 15., Bognár Zsolt 242 ponttal a 6. helyen végzett, míg Bíró Károly Róbert 520 pontot gyűjtve egészen az ezüstérmes pozícióig jutott. Az utóbbi két futó az abszolút versenyben is helyezést ért el, Bognár Zsolt 125 ponttal a 15., míg Bíró Károly Róbert 442 ponttal a kiváló 3. helyen végzett a 2017-es esztendőben.

A 2018. évi Kupában a XXIII. Győrújbaráti Terepfutás szintén a sorozat része marad, de a Hegyi- és Terepfutó Bizottság friss határozata alapján a verseny Magyarország 2018. évi Félmaratoni Hegyifutó Magyar Bajnokságának helyszíne is lesz egyben, mely sikerhez gratulálunk a verseny szervezőinek.

 

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9413310403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása