Adnak a szúnyogoknak
2017. május 26. írta: Cseri Pál

Adnak a szúnyogoknak

szunyog.jpg

Ezúttal elsősorban a város egyes vizes élőhelyei környezetében kerül sor földi melegködös kémiai gyérítésre.

A Győr-Szol Zrt. az idei szezonban első alkalommal végez földi melegködös szúnyoggyérítést – amennyiben az időjárási körülmények lehetővé teszik – május 26-án, pénteken az alkonyati órákban. Amennyiben az időjárás akkor nem teszi lehetővé a munkát, a gyérítést május 27-én, szombaton végzik el.

Ezúttal elsősorban a város egyes vizes élőhelyei környezetében kerül sor földi melegködös kémiai gyérítésre, azokon a helyszíneken, ahol a tocsogókban, álló és pangó vizekben kedvezőbbek a vérszívók fejlődésének körülményei. A beavatkozás elsősorban annak megelőzését szolgálja, a szúnyogok a vizes-erdős területekről nagy számban kerüljenek a lakott területekre -írja a kisalfold.hu.

A gyérítéssel érintett területek: Gyirmót, Püspökerdő, Holt-Marcal, Marcal II. kiserdő, Sárás, Bácsai csatorna, Likócs, a Jedlik-híd tól az Aqua Sportközpontig terjedő terület, Aranypart I-II.

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét.

Címlapfotó: termeszettar.hu.

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr112542669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása