Gyakorlatoztak a Petz Aladár kórházban
2017. július 05. írta: BoldiG

Gyakorlatoztak a Petz Aladár kórházban

petzaladarkorhaz.jpg

A feltételezés szerint a „B” épület pincéjében, a klíma központban rövidzárlat miatt tűz keletkezett. Két kőműves a pince falazatának a kijavításán dolgozott és a tűz következtében keletkezett füstöt későn vették észre, így nem tudtak kimenekülni. Az épület földszintjén tartózkodó nővérek vették észre a füstöt, amint az a pincéből kezdett fölszállni.

A tűzoltók az életmentéssel egy időben megkezdték a tűz oltását. A rajok a korlátozott látási és tájékozódási viszonyok mellett is szakszerűen, és gyorsan végezték a feladatokat, a korábban megtartott szituációs begyakorló gyakorlatnak köszönhetően.

Légzőkészülékben dolgoztak, összehangolt munkával oldották meg a feladatokat, hozták ki a „sérülteket” a pincéből, végigellenőrizték az egész épületet, hogy azt mindenki elhagyta-e. Munkájuk során a létesítmény területén található tűzcsapokat is kipróbálták. A résztvevők hangsúlyt fektettek a légzőkészülékek szakszerű használatára, a biztonsági tiszt kijelölésére, a kárhelyi hírforgalmazás megszervezésére. A rajok az életmentés mellett gyakorolták a védő- és oltósugarak szerelését, valamint jobban megismerték az intézmény tűzjelző és biztonsági berendezéseinek működését.

A gyakorlat célja a szerelési, helyismereti, szituációs begyakorló gyakorlatokon elsajátított ismeretek ellenőrzése, a tűzoltás, műszaki mentés vezetésének, a tűzoltásnál szervezhető beosztási feladatok gyakorlása, az ezzel kapcsolatos ismeretek ellenőrzése. Az ellenőrző gyakorlat alkalmas a személyi állomány elméleti, gyakorlati ismereteinek, a felszerelések üzembiztonságának megítélésére, a tűzoltási és műszaki mentési tervben, valamint a szabályzatokban meghatározott feladatok ismeretének felmérésére.

A gyakorlatot Bíró István tűzoltó őrnagy, tűzoltó-parancsnok megfeleltre értékelte.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9212642657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása