Megharapta a buszsofőrt, 15 évet is kaphat
2017. július 24. írta: Cseri Pál

Megharapta a buszsofőrt, 15 évet is kaphat

jogaszvilag.png

Ajtót mutatott a vádlottnak a buszsofőr, mire az beleharapott az ujjába - az ügyészség  közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. Az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben akár 15 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható az ügyészség közleménye szerint.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 38 éves román állampolgárral szemben, aki 2016 novemberében bántalmazott egy buszsofőrt Győr egyik helyi járatán - olvasható az ügyeszeg.hu-n.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2016. november 25. napján késő este az egyik helyi járatú buszra a második ajtón próbált felszállni, ezért a buszsofőr megkérte, hogy az első ajtón szálljon fel és mutassa a jegyét. Mivel a menetjegyen lévő több lyuk miatt az egyértelműen érvénytelen volt, a buszsofőr felszólította a vádlottat egy új jegy vásárlására vagy a busz elhagyására.

A terhelt ezen feldühödött, benyúlt a vezető fülkébe és a buszsofőrt mellényénél fogva megrángatta, őt szembe köpte és obszcén szavakkal illette. Ekkor a buszsofőr a fülkéből kiszállva az ajtó felé mutatva próbálta elküldeni a vádlottat, aki előbb le akarta rángatni a buszsofőrt a buszról, majd a sértett felemelt kezének hüvelykujjába harapott, és azt addig nem is engedte el, míg mindketten le nem jutottak a buszról. A vádlott ezt követően elfutott a helyszínről.

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el az ujján, azonban a harapás alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló ín- vagy izületi sérülés okozására is.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja az elkövetőt. Az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben akár 15 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

 

Címlapfotó: jogaszvilag.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8712684765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása