Nem ment a légkondi az IC-kocsiban, az egyik utas vészkijáratot nyitott
2017. augusztus 03. írta: Cseri Pál

Nem ment a légkondi az IC-kocsiban, az egyik utas vészkijáratot nyitott

alon.jpg

Tegnap Bicskénél megállították a szerelvényt és leterelték az utasokat. A GYSEV Zrt. azt mondja, dolgoznak a műszaki problémák elhárításán.

A meleg olyan szintű volt, hogy kikezdte az emberek elméjét. Egy elkeseredett utas Bicske környékén megpróbált ablakot nyitni. Mivel nyitható ablak nincs, és a vészkijárat megnyitása az ablaktábla eltávolításával lehetséges, szegény, ezt összetévesztve megtette. Bicskén megállították a szerelvényt és mindenkit letereltek. Kedden láttam a bicskei állmáson még mindig ott várt vontatásra a "működésképtelen" kocsi." írja a kisalfold.hu a

Az olvasó történetével megkeresték a GYSEV Zrt-t, az alábbi választ kapták:

“Sajnos a nyári időszakban visszatérő probléma, hogy nem megfelelően működik a klímaberendezés az Osztrák Szövetségi Vasúttársaságtól (ÖBB) vásárolt InterCity-kocsik esetében. A GYSEV Zrt. éppen ezért arra kéri az utasokat, hogy aki hasonló problémát tapasztalt utazása során, eredeti menet-, pót- és helyjegyeit a vállalat postacímére küldje el, vagy adja le valamelyik személypénztárban, egyben töltse ki a társaság észrevétel bejelentő lapját. A kérelmek elbírálása után ugyanis lehetőség van egyedi kompenzáció nyújtására, azaz az utasnak utazási utalvány, vagy készpénz formájában visszatérítjük a pót- és helyjegy árát.

Amennyiben rosszul működik a légkondícionáló egy kocsiban, azt kisorozzák a vonatból, majd átvizsgálják, javítják és csak ezt követően kerülhet ismét forgalomba. A GYSEV Zrt. szakemberei folyamatosan figyelik a járművek állapotát, dolgoznak a műszaki problémák elhárításán. Emellett a vasúttársaság kezdeményezte a budapesti szerelvényforduló technológiájának megváltoztatását. Ennek eredménye lehet, hogy folyamatosan áram alatt maradnak az IC-kocsik, így előhűtött kocsikba szállhatnak be az utasok.

A GYSEV Zrt. egyébként a hőségriadó elrendelése, azaz hétfő óta oszt vizet utasainak. A vasúttársaság munkatársai a nagyobb állomásokon, Sopronban és Szombathelyen osztanak palackozott ásványvizet az utazóknak, naponta 10.00 és 17.00 között. A vízosztás a hőségriadó végéig, várhatóan vasárnap estig tart.”

Címlapfotó: alon.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9212717112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása