A felelőtlen vezetés okozott balesetet Győrben
2017. szeptember 27. írta: Cseri Pál

A felelőtlen vezetés okozott balesetet Győrben

meguzta_az_oplet_autoszektor_hu.png

Egy nyári felvételt választottunk mára a Győrben közlekedünk Facebook-csoport archívumából.

2017 június 10-én, szombaton történt egy sajnálatos baleset a Szent Imre út, Szigethy Attila út találkozásánál, amiben egy kisgyermek a vétlen áldozat, aki édesanyja mögött ülve sérült meg.

A balesetet az okozhatta, hogy a Renault vezetője azt gondolta, még "átfér", a Volkswagen vezetője pedig ismerve a Szigethy Attila úti "zöldhullámot", lassítás nélkül hajtott a kereszteződésbe.

A sárga jelzés a KRESZ szerint a forgalom irányának megváltozását jelzi, vagyis az útkereszteződésnél - a kijelölt gyalogos átkelőhely, illetőleg a megállás helyét jelző útburkolati jel, ezek hiányában a fényjelző készülék előtt - meg kell állni; ha azonban biztonságosan megállni már nem lehet, az útkereszteződésen mielőbb át kell haladni.

A piros és sárga fény együtt a továbbhaladás tilalmát jelzi, és arról tájékoztat, hogy zöld fényjelzés következik.

Csak és kizárólag a zöld fény jelez szabad utat!

Az emberek valamiért azt jegyezték meg, hogy "ha azonban biztonságosan megállni már nem lehet, az útkereszteződésen mielőbb át kell haladni" - és ebből vannak a balesetek...írják és milyen igazuk van.

 

 Címlapfotó: autoszektor.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr912903684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása