Borkai “sokkot” kapott: évi 756 millióval többet kér a buszos cég Győrben
2017. október 28. írta: Cseri Pali

Borkai “sokkot” kapott: évi 756 millióval többet kér a buszos cég Győrben

lova_blikk.jpg

A győri közgyűlés eredménytelennek nyilvánította a helyi buszközlekedésre kiírt tendert pénteken. Az egyedüli pályázó ÉNYKK Zrt. évi 756 millió forinttal kért több pénzt, mint eddig.

„Sokkolt ez az ár" – vallotta be Borkai Zsolt győri polgármester a közgyűlés pénteki ülésen a helyi buszközlekedésről szóló napirendi pont tárgyalásakor. A testület még júniusban írt ki pályázatot a szolgáltatás ellátására, amire azért volt szükség, mert az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt.-vel az év végén lejár a két esztendőre megkötött szerződés. A tenderen ezúttal is csak a Kisalföld Volán-utód indult, viszont ezúttal vastagabban fogott a ceruzája, mint legutóbb: évente csaknem 1,5 milliárd forint ellentételezést kért a várostól, 756 millió forinttal többet az eddiginél.

A politikus nem rejtette véka alá azon gyanúját, hogy a társaság visszaél monopolhelyzetével.

A vitában a Jobbik képviselője  újra azt a javaslatát vezette elő, amit a közgyűlés néhány hónapja egyszer már leszavazott: az önkormányzat alapítson saját tömegközlekedési céget, szerinte ugyanis ez lenne a gyógyír a problémákra. Megjegyezte azt is, hogy a városnak nem szabad félvállról vennie a közösségi közlekedés ügyét. Utóbbi mondat miatt feszültebb hangulat alakult ki, a polgármester ugyanis határozottan jelezte: szó sincs félvállról vételről, képviselőtársa mondatait pedig politikai lózungnak minősítette. Hozzátette: azok a városok, ahol saját kézben van a helyi tömegközlekedés, azt tanácsolják Győrnek, nehogy erre az útra lépjen.

A testület végül 23 igen szavazattal, Fodor Roland tartózkodásával fogadta el a határozati javaslatokat: eredménytelennek nyilvánították a pályázatot, és tárgyalásokat kezdeményeznek az ÉNYKK-val a jelenlegi szerződés legfeljebb kétéves meghosszabbítására.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja

Címlapfotó: blikk.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9613112206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása