Félelmetes árak a győri ingatlanpiacon, minden lakás el fog kelni?
2018. január 21. írta: BoldiG

Félelmetes árak a győri ingatlanpiacon, minden lakás el fog kelni?

lakas-1.jpg

A vidéki megyei jogú városokban közel háromszáz (pontosan 297 darab) projektet építenek vagy terveznek, melyek keretén belül 9250 lakás építése várható a következő egy-két évben. A legtöbb lakás Győrben fog felépülni, majdnem 1700 darab, de Debrecenben is 1300 lakás építése van kilátásban illetve Szegeden megközelítőleg ezer lakás.

Az egy évvel korábbi felméréshez képest 75%-kal kínálnak több lakást a vidéki beruházók, miközben a szabad lakások aránya csak úgy, mint Budapesten, csökkent és jelenleg 51,5%.

A vidéki újlakás kínálat átlagos négyzetméterára 387 ezer Ft/m2, ami a fővárosi kerületek átlagos árszintjének a fele. A legdrágább városok Sopron, Székesfehérvár és Kecskemét 450 ezer forint körüli négyzetméterárral, ám ettől az árszinttől nem sokkal marad el Győr sem.

A vidéki városokban már 220 ezer forinttól kaphatóak újépítésű lakások és a legdrágább lakás négyzetméterára sem éri el az 1 millió forintot. A megyei jogú városokban kínált lakások több mint felét (56%-ot) 400 ezer forint alatt kínálják a beruházók. Az 500 ezer forint felett kínált lakások aránya mindössze 8%. Ugyanakkor jelentős különbség van a városok között, hiszen amíg a kevésbé frekventált városokban 400 ezer forint felett kínált lakásárak elvétve fordulnak elő, addig Sopronban, Kecskeméten és Székesfehérváron az épülő lakások 85-90 százalékát Győrben pedig kétharmadát 400 ezer forint felett kínálják a beruházók.

(privatbankar)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1113591623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása