Ma vette kezdetét a Házasság hete
2018. február 11. írta: BoldiG

Ma vette kezdetét a Házasság hete

hazassag-hete-777blog-hu.jpg

Minden évben egy hétig, a házasság és a család fontosságára kívánják irányítani a figyelmet a Házasság hetén.

A kezdeményezés két évtizede Nagy-Britanniából indult.

A program célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek, és a párkapcsolati problémákkal küzdőknek egyaránt.

Magyarországon hét év alatt csaknem a másfélszeresére nőtt a házasságkötések évenkénti száma. Ennyi idő alatt ilyen mértékű emelkedés utoljára a II. Világháború utáni években történt.

Az elmúlt húsz évben pedig, 2016-ban volt a legmagasabb a menyegzők száma. (igaz, ez évben a válási statisztikák is magasak voltak)

A frigyre lépések mélypontja 2010 volt.

Viszont azóta egyre több, a harmincas éveiben járó pár kel egybe, de a 40 év feletti nem házas nők és férfiak körében is számottevő mértékű volt a növekedés. A házasulók között megfigyelhető azon régóta tartó tradíció is, miszerint a férfi az idősebb.

Az iskolázottsági szint szerinti különbségek is kirajzolódnak. Mind a nőknél, mind a férfiaknál azonos irányú eltolódás jellemző, így a diplomás réteg kevésbé hajlik a frigyre, míg az alacsonyabb végzettséggel rendelkezőké nőtt.

Az Észak-magyarországi megyék viszik a pálmát, vagyis az esküvői csokrot, míg a Főváros és Pest megye, valamint a Dunántúl az együttélés kötetlenebb formáját választja - a statisztikák szerint.

A családokat támogató intézkedések közül az új házasok adókedvezménye igen népszerű. Ez két éven át, havi 5000 forinttal csökkenti a családi kassza terhelését az első házasok esetében.  Azok jogosultak rá, ahol legalább az egyik fél az első házasságát köti, és az igénylésnek nincs felső korhatára!

A családi otthonteremtési kedvezmény is nagy népszerűségnek örvend.

(hirado)

(fotó: 777blog.hu)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr413656622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása