GYŐRBEN ELKÉSZÜLT EZ A RITKASÁG! Mozgáskorlátozott játszótér a Barátság Sportparkban
2018. június 17. írta: BoldiG

GYŐRBEN ELKÉSZÜLT EZ A RITKASÁG! Mozgáskorlátozott játszótér a Barátság Sportparkban

mozgskorltozottak_jtsztere_gyor01_gyorplusz.jpg

A mozgáskorlátozott gyerekek eddig csak vágyakoztak, hogy ők is játszóterezhessenek, ma már együtt szórakozhatnak egészséges társaikkal a Barátság Sportparkban.

A szabadidőpark egy újabb különleges létesítménnyel bővült, az  országosan is ritkaságnak számító - mozgáskorlátozottaknak készült játszóterét.

A már meglévő játszótér mellett építették fel az új kis szigetet, így egymás mellett évezhetik a játék örömét a mozgássérült, és nem mozgássérült gyerekek.

A speciális játszótérre olyan eszközöket telepítettek, amelyek mozgásukban korlátozott, akár kerekesszékben közlekedő emberek számára is könnyen megközelíthetőek és használhatóak. A hat játék között ”magasított” homokozót, univerzális hintát, akadálymentesített hintát, körforgót, mérleghintát és fészekhintát is találunk.

mozgskorltozottak_jtsztere_gyor02-allo_gyorplusz.jpg

A játszótér mintegy kétszáz négyzetméteres burkolata kerekesszékkel is jól bejárható, biztonságos, színes öntött gumi granulátumból készült. A homokozó fölé árnyékot adó napvitorla került.

Nagyon fontos a mozgásukban korlátozott fiatalok egészséges énképe, amit pozitívan befolyásol például az, hogy ők is itt lehetnek a Sportparkban, homokozhatnak, hintázhatnak, vagyis ugyanazokat a tevékenységeket végezhetik, mint az egészséges gyerekek, akár kerekesszékkel is.

Ők eddig csak sóvárogtak, hogy kimenjenek egyet a játszóra, ma pedig már itt körhintáznak a többi gyerekkel együtt.

A fejlesztés persze nem azt jelenti, hogy az egészséges gyermekek ne mehetnének át a mozgáskorlátozottak számára készült játszótérre, sőt éppen azért került egymás mellé a két létesítmény, hogy ezzel is ösztönözzék a közös játékot.

(gyorplusz)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8814054102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása