CSAK ADYVÁROSBAN VAN GÁZ, HOGY KEVÉS A GÁZ? Miért nem sül a rántott husi a hétvégén?
2018. július 15. írta: BoldiG

CSAK ADYVÁROSBAN VAN GÁZ, HOGY KEVÉS A GÁZ? Miért nem sül a rántott husi a hétvégén?

rantott-hus-kemenytojas-com.jpg

Úgy tűnik, hogy a győri gázszolgáltató egy speciális népnevelő és egészségmegóvó programot vezetett be a hétvégi napokra. legalábbis az adyvárosi panellakók számára úgy tűnik, az utóbbi 1-2 évben.

Ugyanis annyira kicsi a nyomás a gázvezetékben, hogy gyakorlatilag lehetetlen megsütni a minden hétvégére kötelezően előírt rántott husit. Csak süldögél, rotyog az olaj a tepsiben, de végül hosszas kínlódás után is csak rágós, olajjal átitatott, ehetetlen mócsing kerül a család asztalára.

Mondhatnánk, hogy ne kísérletezzen az a háziasszony ilyesmivel, akinek dunsztja sincs a rántott hús bonyolult elkészítéséhez. Csakhogy hétközben ugyanaz a háziasszony ugyanazon a tűzhelyen, sőt ugyanabban a tepsiben és olajban remek étket  tud készíteni az éhező családnak.

Tehát marad a másik lehetőség! A  gázszolgáltató igyekszik a nagyon egészségtelen étkezési szokásokról leszoktatni a fogyasztókat. Teszi ezt olyan egyszerű módon, hogy a megnövekedett fogyasztás ellenére nem táplál több gázt a rendszerbe, mint hétköznap.

Vagy az is lehetséges, hogy ez csupán felelőtlenség? A hetvenes években épült paneltömbök akkori tervezői is képzett mérnökök voltak. A gázvezeték megtervezésekor is biztosan, a várható legnagyobb fogyasztásra méretezték a csöveket. és bizony sokáig, közel negyven évig semmi gond nem volt. Csak mostanában, az elmúlt 1-2 évben jött elő ez a jelenség!

Tehát marad a két lehetőség:

- vagy a gázszolgáltató igyekszik korlátozni a hétvégi rántotthús fogyasztás mennyiségét, óvva ezzel a panellakók egészségét

- vagy nettó figyelmetlenségről, lustaságról van szó. Annyi történik, hogy hétvégén a nagyobb fogyasztás ellenére az ügyeletes technikus nem növeli a betápláló szivattyúk teljesítményét a fogyasztás szerint.  Lehet, hogy a régi szakik elmentek nyugdíjba és elfelejtették megmutatni az utódoknak azt a tekerentyűt, amivel a szivattyúkat lehet szabályozni?

Döntsék el önök Kedves Olvasók! A sületlen mócsing rágcsálása közben lesz idejük ezen elmélkedni.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7014114241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása