Szupermodern dízel gyártása kezdődött Győrben
2018. augusztus 02. írta: Cseri Pali

Szupermodern dízel gyártása kezdődött Győrben

motordizi.jpg

Az Audi Hungariánál elindult egy új fejlesztésű dízelmotor sorozatgyártása mild-hibrid technológiával.

Az új motortípus gyártása egy új, 6000 négyzetméteres gyártóterületen vette kezdetét. Győrben most először gyártanak dízelmotort mild-hibrid technológiával.

Az új fejlesztésű dízelmotor a 12 voltos indítógenerátornak, valamint a lítiumion-akkumulátornak köszönhetően jelentősen csökkenti a károsanyag-kibocsátást.

A 2.0 TDI motor alacsonyabb tömegével is kitűnik, amely a korábbi öntvény motorblokk helyére lépő alumínium forgattyúsháznak köszönhető. A dugattyúgyűrűk, a főtengely és a hengerfej is új fejlesztésűek.

A háromkörös hűtés – egy kör a motorblokk, kettő a hengerfej hűtéséről gondoskodik – minden vezetési szituációban ideális hűtőfolyadék-áramlást tesz lehetővé. Az új kialakítású turbófeltöltőben egy gyors, elektromos motor vezérli a változtatható lapátgeometriát. A szintén új, közös nyomócsöves befecskendező-rendszer 2200 bar nyomáson juttatja be az üzemanyagot az égéstérbe.

Az új gyártósoron műszakonként 500 motor készül.

(vezess)

 

Fotó: vezess.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr3914157735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása