A MUNKAERŐ-PROBLÉMA ÚJABB FOKOZATA: A Rába Hotel összes pincére felmondott Győrben
2018. szeptember 08. írta: Cseri Pali

A MUNKAERŐ-PROBLÉMA ÚJABB FOKOZATA: A Rába Hotel összes pincére felmondott Győrben

vendegklo_kisalfold.jpg

A Kisalföld információi  szerint a Rába Hotel valamennyi pincére felmondott a közelmúltban, ezért nem is fogad most külsős vendégeket a szálloda földszintjén működő Belga söröző. A hotel szállóvendégeit ki tudják szolgálni - beugró emberekkel.

A szakács- és pincérhiány, illetve annak oka, hogy a határ túloldalán minimum a kétszeresét lehet keresni a magyar béreknek, nem új keletű. Hegykőn is bezárt már étterem szakemberhiány miatt; Győrben forgalmas élelmiszerboltra tett lakatot a tulajdonosa ugyanebből az okból. Most szintet lépett a probléma, ugyanis Győr legnagyobb szállodájában kellett vészhelyzetet orvosolni: több forrásból úgy értesültünk, hogy a közelmúltban valamennyi pincér felmondott.

De mint kiderült, a pénzkérdés csak az egyik ok volt. A szálloda földszintjén üzemelő Belga étterem és söröző ajtaján tegnap még egy kifüggesztett papírlap ,,zártkörű rendezvényre" hivatkozva üzente, hogy zárva vannak.

Nincs most a la carte", fogalmazott egy bennfentes. A hotel vendégeit ugyanakkor ki tudják szolgálni, mint névtelen forrásainktól megtudtuk, ezt úgy lehet megoldani, hogy a hotel munkatársait is beosztják felszolgálni addig, amíg a szükséges létszám nem lesz meg. Hét-nyolc embert kell találni, addig viszont tényleg mindenki felszolgál(t), ha kell(ett) - állítólag a vezető beosztásokban lévők is.

A vendéglátós szakmán belül van, aki hallott a történtekről, ilyenre már volt példa korábban és szerintük lesz is még. A legtöbbször a fizetés áll a háttérben, amely ebben a szakmában nagyon is alapoz a forgalomra, illetve a borravalóra. Nem mindegy, hogy ebből mennyi jut vissza a pincéreknek, akiknél természetesen számít, hogy fiatal kollégáról vagy ,,vén rókáról" van-e szó. Ha pedig ezt a feszültséget nem sikerül megoldani, akkor láncreakciószerűen dől a dominó: az egyik felmondást azonnal követi az újabb, az újabb... S egyszerre mindenki feláll.

(kisalföld)

 

Fotó: kisalfold.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr814229097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása