FONTOS MUNKA: Nádkaszálás a tavakon Győrben
2019. február 23. írta: Cseri Pali

FONTOS MUNKA: Nádkaszálás a tavakon Győrben

adyvarosi_to.jpg

A GYŐR-SZOL Zrt. koordinálásában zajlik a nád kaszálása a Szabadhegyi II-es és III-as számú, majd az Adyvárosi I-es számú tavon.  

A munka javát nagy teljesítményű, speciális géppel végezik el.  A nehezen megközelíthető részeken, ahol az önjáró nádvágó gép nem tud közlekedni, kézi motoros kaszákkal vágják le a nádat. Így a tavak felületének nagy részéről lekaszálják a nádat, ugyanakkor az élőlények biztonsága és a tavak biológiai egyensúlyának fenntartása érdekében marad néhány kisebb-nagyobb nádsziget élőhelyként. A lekaszált nádat a Likócsi komposztálóba szállítják, ahol a komposzt előállítás egyik alapanyagaként hasznosítják.

A beavatkozásnak köszönhetően a környezet szebb, átláthatóbb és könnyebben tisztán tartható, ugyanakkor a tavak eliszaposodása is lassul.

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2014644341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása