FONTOS KEZDEMÉNYEZÉS: Élelmiszert gyűjt nagyböjtben a Győri Egyházmegyei Karitász
2019. március 23. írta: Cseri Pali

FONTOS KEZDEMÉNYEZÉS: Élelmiszert gyűjt nagyböjtben a Győri Egyházmegyei Karitász

caritas.png

A korábbi évekhez hasonlóan az idei nagyböjti időszakban is tartós élelmiszer-gyűjtést hirdetett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, melynek lebonyolításával a Katolikus Karitászt bízta meg. Március 24-31. között minden magyar katolikus templomban lehetőség nyílik 1 vagy több csomagnyi tartós élelmiszer (étolaj, liszt, kristálycukor, rizs, száraztészta, konzerv, édesség) adományozására, melyet segítő kezek a helyi, önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerültek részére juttatnak el. A tavalyi évben összesen 6353 kg élelmiszert sikerült összegyűjteni és szétosztani egyházmegyénkben, mely szép bizonyítéka az összefogásnak és az emberek segítőkészségének. A Győri Egyházmegyei Karitász Apor Vilmos Házának dolgozói a templomi gyűjtésen felül idén is vállalják, hogy március 29-30. között a kismegyeri CBA élelmiszerüzletben (9028 Győr, Mohi u. 11.) önkéntesekkel együtt tartós élelmiszert gyűjtenek.

Akinek nincs lehetősége a gyűjtésbe bekapcsolódni, személyi jövedelemadójának 1 %-át felajánlhatja a Karitászt Támogató Alapítvány részére (adószám: 19666275-1-43). Munkánk során kiemelt figyelmet fordítunk a nehéz helyzetbe sodródott családok megsegítésére: az 1%-okból a rászoruló családoknak élelmiszert adunk, tanszerekkel segítjük az őszi iskolakezdést és a „Lak6 program” feltételeinek fennállása esetén áthidaló segítséget nyújtunk közműhátralékuk rendezéséhezAkinek nincs lehetősége a gyűjtésbe bekapcsolódni, személyi jövedelemadójának 1 %-át felajánlhatja a Karitászt Támogató Alapítvány részére (adószám: 19666275-1-43).

Munkánk során kiemelt figyelmet fordítunk a nehéz helyzetbe sodródott családok megsegítésére: az 1%-okból a rászoruló családoknak élelmiszert adunk, tanszerekkel segítjük az őszi iskolakezdést és a „Lak6 program” feltételeinek fennállása esetén áthidaló segítséget nyújtunk közműhátralékuk rendezéséhez.

(győrplusz)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4614710573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása