A GYŐR-SZOL NEM SZERETNÉ, HA A GYŐRIEK FÁKAT ÜLTETNÉNEK! Kioktató válasz a cég vezérétől
2019. szeptember 02. írta: Smitt Róbert Író

A GYŐR-SZOL NEM SZERETNÉ, HA A GYŐRIEK FÁKAT ÜLTETNÉNEK! Kioktató válasz a cég vezérétől

 bokai.jpg

Lehet, hogy Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója nem szereti, ha egyszerű halandók szeretnének fákat ültetni? Vajon mire következtethetünk abból, ahogy Sági úr Borkai Zsoltnak ellentmondva hoz döntéseket?

Elindult egy lakossági kezdeményezés Győrben, mert  sok városlakó gondolja úgy, hogy szívesen ültetne fákat a városban. Nos ezt a kezdeményezést a tavaly decemberi közmeghallgatáson Borkai polgármester támogatta, mint egy remek ötletet.

Ehhez képest most a nagyhatalmú elnök-vezérigazgató  simán nemet mondott a győri polgároknak, és így polgármesterének is. Vagyis azt mondta, hogy ő is támogatja a faültetést, csak nem tud helyet biztosítani neki.

Hogy mi történt pontosan?

Fákat ültetni kívánó civilek képviselője levelet írt a Győr-Szol vezérnek, melyben faültetés céljára alkalmas közterületek kijelölését szerette volna kérni. Nos, a mi vezérigazgatónknak majdnem egy hónap elteltével sikerült válaszolni. 

Válaszában kiokította a levélírót, hogy a város faültetési koncepciójába nem illik bele holmi civilek magánakciója. Merthogy azzal felborul a sok évre előre kiagyalt terv, vagy micsoda. Na, meg ugyan ki fogja ápolni majd az elültetett fákat. Mert a kis naiv civilek azt hiszik, hogy elültetnek néhány nyüzüge fát, a Győr-Szol meg majd ápolja azokat.

Helyettük!

Csak megjegyezzük: Igen, pontosan ezt hisszük, merthogy ez lenne a dolga.

Végezetül azzal fejezi be nagyívű levelét Sági úr, hogy keressenek a civilek alkalmas területeket, és javaslatukkal forduljanak hozzá.  

Nem szeretnénk kommentálni. Ez szimpla időhúzás. Hiszen ezzel el lehet húzni ismét 1-2 hónapot, elutasítani a civilek javaslatait, és közben máris itt a tél, a fagy, kifutunk az időből és máris megoldva a probléma. Legalábbis Sági úr problémája a túlmozgásos faültető civilekkel.

Ezért kedves Győriek!

Ne is foglalkozzunk tovább a városi szolgáltató cég felfuvalkodott vezérével.

A kérdésünk az lenne, kinek van olyan magánterülete a városban, ahová szívesen fogadná néhány fa ültetését?

Vagy ki tud olyan helyet javasolni, ahová érdemes lenne néhány fát ültetni az ősszel, gerilla módon, akár mindenféle engedély nélkül? 

Hiszen volt erre már példa a város történetében. Volt az az eset, amikor a lebontott Ifjúsági Ház helyére a kivágott gesztenyefa emlékére 3 db vadgesztenye csemetét ültetett valaki az éjszaka leple alatt.

És akkor Sági úr felkötheti a gatyeszt! 

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5615036298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása