BUNKÓK  A GYŐRI FIATALOK? Vajon kitől vették a példát?
2019. október 19. írta: Smitt Róbert Író

BUNKÓK A GYŐRI FIATALOK? Vajon kitől vették a példát?

polnyugdijaspok.jpg

Az emberek többsége bizony nem képes önreflexióra, arra hogy bizonyos pillanatokban kívülről nézze magát, pedig néha nem ártana. Meg az önkontroll kérdése, ugye. Egy facebookos megszólalás kapcsán gondolkodtam el azon, hogyan lehetünk annyira primitívek, hogy mondjuk a politikai hovatartozás széjjelszabdaljon egy egész országot, vagyis a polgárokat. Persze mondhatják sokan, nem most kezdődött, de mi folytattuk, folytatjuk akkor is. Vagyunk annyira buták, hogy beleálljunk az ilyen állóharcokba, és elveszítsük azt a kis tiszteletet, ami eddig talán megvolt, és az újabb nemzedékek gyakorló elmebetegnek nézzenek bennünket. Ugyanúgy félműveltek “nyilatkoztatnak ki” a kocsmában, akár a parlamentben, vagy az önkormányzati terepasztalon. Olyanok, akik nem hallgatják meg a másik fél véleményét, csak a sajátjukat köpködik a másik felöltőjére. Az átlag meg ehhez igazodik. És akkor ennek fényében álljon itt ez ez elgondolkodtató írás.

“El sem telt egy hét, de máris állóháború van a polgárok között a kommentmezőkben. Szeretném kérni a felnőttkorú lakosságot, hogy az itt élő gyerekek, a fiatalok érdekében fontolják meg, mit és hogyan írnak le!

“Bezzeg a mai fiatalok nem tisztelik az idősebbeket” - Mégis mi tisztelni való van azon, hogy egy héttel a választások után a komcsi és a náci jelzők és szavak percenként jelennek meg a hozzászólásokban? Mi tisztelni való van azon, hogy őszülő hajú nénik és bácsik úgy beszélnek egymással, ahogy kocsmában sem illik?

“Bezzeg a mai fiatalok még helyesen sem tudnak írni”- Elképesztőnek találom, hogy a felnőtt lakosság egy része az igekötők, a vesszők, a kis-és nagybetűk használatával nincs tisztában. Ha tényleg olyan jó volt régen az oktatás, ahol még tisztelték a tanárokat, és a körmöst, meg a kukoricára térdelést, a tanári és atyai pofont is visszahoznák, miért nem tanultak meg abban a fantasztikus oktatási rendszerben helyesen írni? Legalább futtassák át egy helyesírás ellenőrzésen a kommentjüket, ha már olyan fontosnak tartják a véleményt, hogy leírják!

“Bezzeg a mai fiatalok olyan agresszívek” - Mit gondolunk, honnan és kitől tanulják az agressziót ezek a srácok? Ha azt látják a szüleik, nagyszüleik korosztályától, hogy épp csak el nem ássák egymást virtuálisan, miért fognák magukat vissza, és miért ne verekednének össze azokkal a társaikkal, akikkel bajuk van?

“Fogjatok kezet” - Hányszor hallottam, láttam, hogy az iskolában vagy a sportcsapatban az egymásra haragvókat, netán verekedőket a “bölcs” felnőttek arra kényszerítik,hogy  béküljenek ki, fogjanak kezet! Akkor ezt ti felnőttek, miért nem tudjátok megtenni egy közösség érdekében? Mit tanulnak tőletek a “mai fiatalok”, akiket annyira nevelni akartok? Miért vártok többet a gyerekektől, mint amit ti is meg tudtok tenni? Ez képmutatás, és ők ezt pontosan érzik és tudják. Nem is érdekli őket a közélet, kevés kivételtől eltekintve, mert itt sokkal nagyobb  agressziót tapasztalnak, mint egy kocsmai verekedésnél.

“Ezeket a drogokon, a bulin kívül nem érdekli semmit, nem tisztelnek se Istent, se embert” - ezt nagyon nehéz lesz védeni az elmúlt hetek politikusi botrányai után, nehéz lesz tiszteletre, a hitre, a családra, az erkölcsre emlékeztetni, pláne tanítani őket.

Végül csak annyi, hogy ha öregedő társadalmunk túl akar élni, akkor ezeket a gyerekeket meg kell győznünk arról, hogy érdemes itthon maradniuk. Nemcsak a megélhetés miatt mentek el annyian közülük, hanem mert kibírhatatlannak érezték ezt a légkört, ami itthon körülveszi őket. Ha továbbra is meg akarjátok kapni a nyugdíjat, illetve a hamarosan nyugdíjba menők nem akarnak nyomorogni, akkor az egyre kevesebb fiatalt segítenünk kell itthon maradni! Ehhez nagyban hozzájárulna a közélet, a mindennapi beszédünk pacifikálása, normalizálása. Véleményt lehet mondani anélkül is, hogy a másikat legszívesebben elásnánk valahol, vagy azt akarnánk, hogy hirtelen tűnjön el a szemünk elől.

Szeretném kérni a felnőttkorú lakosságot, hogy az itt élő gyerekek, fiatalok érdekében fontolják meg, mit és hogyan írnak le!”- írja egy józan polgár Facebookon.

Jó lenne minden pontját, kérését betartani, ha még akarunk boldog országban élni.

 A fotó illusztráció

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4515234566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása