CSÖKKENTIK A LÉTSZÁMOT A GYŐRI AUDIBAN: Nekünk megerősítette a cég
2019. november 05. írta: Smitt Róbert Író

CSÖKKENTIK A LÉTSZÁMOT A GYŐRI AUDIBAN: Nekünk megerősítette a cég

audi-gyar.jpg

A múltkori cikkünkben írtunk róla, hogy nagyon furcsa helyzet alakult ki az Audinál Győrben, bár a cég közleményben tagadja a sajtó által megfogalmazott létszámleépítést, és csak a határozott szerződések nagy részét nem hosszabbítja meg, azért mégsem olyan egyszerű a helyzet, mint azt gondoltuk.

Megkerestük a győri Audit az üggyel kapcsolatban és gyorsan meg is érkezett a cég válasza, amit természetesen teljes terjedelmében leközlünk:

“Az Audi Hungariánál nem fogunk munkatársakat elbocsátani.

Mind a járműiparban, a konszernünkben és természetesen az Audi Hungariánál is javában zajlik az elektromobilitás és a digitalizáció irányába tartó átalakulási folyamat, amely nagy kihívások elé állítja a vállalatot.

Ezen átalakulási folyamat keretében valamennyi vállalati folyamatunkat felülvizsgáljuk, így teremtve szinergiákat az egyes üzleti területeken. Az átalakulási folyamat természetesen hatással van a foglalkoztatási struktúrára is.  

 Célunk, hogy minden esetben biztosítsuk a törzsállomány (határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkező munkatársaink) hosszú távú foglalkoztatását. Ez mindkét fél, munkaadó és munkavállaló rugalmasságát feltételezi.

A felek együttműködése a munkatársakra nézve azt jelenti, hogy igény szerint akár más-más vállalati területeken kínálunk számunkra munkát.

A határozott idejű munkaszerződéseket korlátozott számban hosszabbítjuk meg, ahogy eddig és a jövőben is a piaci igényektől és az abból kialakított mindenkori termelési programtól függően. 

A tevékenységi körünkhöz szükséges, a törzsállományt képező szakembereket mind a tervezett, mind a nem tervezett fluktuáció függvényében csak korlátozottan pótoljuk.

A járműgyártás jelenlegi modellvariánsainak bővítése folyamataink változásaihoz valamint további szinergiákhoz és ez által hatékonyságnövekedéshez vezet. 

A motorgyártásban a hagyományos típusok közötti eltolódások és a kisebb komplexitású, új elektromotorok gyártásának térnyerése szintén kihat a munkatársi létszámigényre és így a foglalkoztatási struktúrára is.

A vállalat erre az új kihívásra a következő 5-6 évben készül fel.”-írja a cég.

 Szép válasz, mondhatnánk, csak a lényegre nem válaszol (kiszervezés kérdésére pontosan)

Megkerestük az audis szakszervezet is a témával kapcsolatban, az AHFSZ azt válaszolta, tisztában vannak azzal, hogy az egész járműipar egy átalakuláson megy át a digitalizáció és az e-motorok előretörése miatt és ez kihatással lesz a foglalkoztatásra is. Azonban mindenképpen aggasztónak tartják azokat a jelzéseket, hogy kiszervezések indulhatnak el vállalatnál. Ezzel kapcsolatban már felvették a kapcsolatot a vállalattal, kérték az ügy mielőbbi kivizsgálását, és a tájékoztatást is.

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8415290588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása