Mindjárt vége az ebösszeírásnak Győrben, ha nem volt még siessen
2017. június 04. írta: BoldiG

Mindjárt vége az ebösszeírásnak Győrben, ha nem volt még siessen

kutya01-sltrib-com.jpg

Másfél hét van hátra a Győrben az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény előírása alapján az április 10. és június 15. között folyó ebösszeírás idejéből.

Az összeírás a 2013 évivel azonos módon történik, azaz az ebtulajdonosok adatszolgáltatási kötelezettségüknek a GYŐR+ korábbi számához mellékelt, vagy az onkormanyzat.gyor.hu oldal „Ebösszeírás” bannere alól letöltött adatlap kitöltésével és visszaküldésével tudnak eleget tenni.

A mostani ebbösszeírással kapcsolatban újdonság, hogy a bejelentés elektronikus űrlap segítségével is megtehető. Az új lehetőséggel eddig kevesen éltek, százból körülbelül négyen teszik meg ezen a módon bejelentésüket. Az adatszolgáltatás módjának bővülése ellenére időarányosan lényegesen kevesebben jelentették be eddig ebeiket az előző összeíráshoz viszonyítva.

Márpedig a gondos gazda nem csak kedvence életkörülményeire, hanem a tartásával kapcsolatos adminisztrációra is odafigyel. Azért sem érdemes erről elfeledkezni, mert - ahogy az autók esetében sem helyettesíti a műszaki vizsgát a garancia megtartásához szükséges éves kötelező szerviz, ugyanúgy - nem pótolja a veszettség elleni oltással kapcsolatos regisztráció az ebbejelentéssel kapcsolatos adatszolgáltatást.

A két mulasztás abban is hasonlít egymásra, hogy mindegyiknek lehet jogkövetkezménye, ha az egy ellenőrzés során kiderül. A négylábúak esetében ez minimum 30.000 Ft állatvédelmi bírságot jelent.

Az adatszolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztató a GYŐR+ korábbi számához mellékelt ebösszeírási adatlap hátoldalán, vagy az onkormanyzat.gyor.hu „Ebösszeírás” banner alatt érhető el. Szükség esetén kitöltetlen adatlap a Polgármesteri Hivatal Honvéd liget 1. szám alatti épületének portáján, a Hivatal Lakossági Ügyfélszolgálati Irodáin illetve az eboltásban együttműködő állatorvosoknál is beszerezhető.

Címlapfotó: sltrib.com

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2612562855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása