Borkai megnyert egy csatát?
2017. július 08. írta: Cseri Pál

Borkai megnyert egy csatát?

munkagepek.jpg

A várost szerető győri polgárok már kora tavasszal rémült, kétségbeesett üzenetekkel árasztották el a Facebook-oldalakat. Mi is írtunk erről. Borkai úgy gondolta, a Mosoni-Duna holtág mégiscsak megfelelő terep lesz az EYOF rövidebb távú evezős versenyszámai számára.

Eredeti tervét, a Püspökerdő jelentős részének kiirtását és oda egy 1300 m hosszú kajak-kenu pálya építését nem tudta megvalósítani.  Ezt a tiltakozó győriek megakadályozták 2015-ben! Talán bosszúból. Igen a tiltakozó győriekkel szembeni gyermeteg bosszú ez!...szóval  bosszúból az AranypartII strandot tarolta le. Évekkel ezelőtt a holtág bársonyos vize, az árnyas fák alatti füves part és nem utolsó sorban az ingyenes fürdés lehetősége tömegesen vonzotta ide a kisgyermekes családokat, a rövidebb idejű úszásra, napozásra vágyókat és persze a kispénzű fiatalokat.

part.jpg

Sajnos az utóbbi években a  víz  egyre iszaposabbá vált, kellett volna egy alapos  kotrás, de erre valahogy sem a vízügy, sem a  város nem szánt  pénzt. Így a látogatók  száma is jelentősen csökkent.

Hogy a polgármester örökbecsű mondatát idézzük: „Az ingyenes parkolás nem állampolgári jog.”

Valószínűleg ez a gondolkodás érvényesült az AranypartII esetében is:  Az ingyenes fürdés, strandolás sem állampolgári jog, legalábbis Borkai szerint nem az!. Nem is költöttek rá egyetlen fillért sem az elmúlt években.

Nem úgy az idei évben! Már télen elbontották a régi töltés egy jelentős részét. Kivágták, letarolták a hatalmas, árnyas fák kb. 80 %-át.  Majd tereprendezés után utat, kavicsos parkolót, odébb füves pusztát (egyetlen árnyék nélkül) alkottak.

Kerestük az építkezésre vonatkozó engedélyeket, de nem találtuk sehol.  Majd végül a terület szélén épülő egyetemi kollégium építési adatai között találtuk meg a jövőben megépíteni tervezett sportpályák terveit.

tabla.jpg

Hogy értse mindenki: Erre a területre, amely Győr két ingyenes strandjából az egyik, az  EYOF után zárt, az egyetemhez tartozó sportlétesítményeket fognak építeni! Addig pedig átmenetileg (tereprendezés címszó alatt) az EYOF részére kavicsos parkolót és füves, fátlan prérit.

És ami a lényeg! Itt többet nem strandolhatnak a győriek!  Persze saját felelősségére mindenki belemehet a vízbe, de átöltözni, zuhanyozni már nem lesz lehetősége senkinek.

Idézzük a Győr+ média cikkét:

„A GYŐR-SZOL Zrt. értesíti a fürdőzőket, hogy az Aranypart II. szakaszon 2017. július 1-től augusztus 15-ig a strandszolgáltatás nem üzemel. A terület kezelője a fürdőhely kijelölésére szolgáló bójákat beszedte, a mentőőri felügyeletet megszüntette, az illemhelyet valamint a zuhanyzó és öltöző helyiséget lezárta. A partszakaszt strandolásra mindenki saját felelősségére veheti igénybe”

Arról persze a Győr+ sem ír, hogy a Zsolimpia után hamarosan ismét munkagépek lepik el a partot, hogy zárt sportpályákat építsenek arra a területre, amelyet eddig a város teljes lakossága használhatott, élvezhetett teljesen ingyenesen.

Nos, Borkai megnyert egy csatát!

Reméljük, lesz még olyan vezetése ennek a városnak, amelyik rehabilitálja ezt a területet, és visszaadja a város lakóinak.  

Sajnos a kivágott fákat már senki nem tudja pótolni.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8512648815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása