Beindult a választási kampány: elengedik bizonyos családok lakáshitelének egy részét
2017. augusztus 31. írta: Cseri Pál

Beindult a választási kampány: elengedik bizonyos családok lakáshitelének egy részét

lakashitel_tam_ingatelanmuhely_reblog_hu.jpg

Amennyiben harmadik vagy azt követő gyermek születik egy családban 2018. január 1. után, akkor elengedik a család lakáshitelének egy részét - jelentették be sajtótájékoztatón csütörtök reggel az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

2018 január elseje után született harmadik vagy azt követő gyermekek után egy-egy millió forinttal csökkentik a családok lakáshitel-tartozását- mondta el Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, aki demográfiai okokkal magyarázta az intézkedést.

Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára elmondta, hogy a támogatást a lakáshitelt folyósító pénzintézettől kérheti a család a terhesség 12. hetétől, és a pénzintézet fogja az államtól visszakapni az így elengedett tartozásrészt.

Fontos, hogy a 2018. január elseje után folyósított hitelekre is vonatkozik a rendelet, de gyerekekre visszamenőlegesen nem. Késedelemben lévő hitelesek is részesülhetnek a támogatásból, büntetett előéletűek viszont nem.

A támogatás a rendelet kihirdetése előtt felvett hitelek esetében kiterjed a szabad felhasználású jelzáloghitelekre is, a rendelet kihirdetése után felvett kölcsönök esetében viszont már csak a lakáscélú hitelekre vonatkozik.

2018-ra 17 milliárd forintot különített el erre az intézkedésre a kormány-írja a penzcentrum. hu.

Kérdem én, amennyiben csak első vagy második gyermek születik egy családban, sőt, mondjuk egyáltalán nem terveznek gyereket, mert ebben a gazdasági-szociális környezetben nem mernek, velük mi lesz? Úgy gondolja a kormány, hogy ezeknek az embereknek nem  olyan nehéz fizetni a lakáshitelt, amivel a bankok átverték őket? Sőt egyenesen élvezetes?

 

Címlapfotó: ingatlanmuhely.reblog.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr6812794380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása