Házakat a természet helyére: ez a divat Győrben? Na meg egy kicsit a zakós faültetés
2017. november 26. írta: Cseri Pali

Házakat a természet helyére: ez a divat Győrben? Na meg egy kicsit a zakós faültetés

hirdetotabla.JPG

„Érezze a város lüktetését a természet közelében”

Erre a magasröptű szlogenre a Kiserdő ismételt bejárása során találtunk rá az egyik ingatlanfejlesztő cég reklámtábláján.

Magas labda, könnyű lenne azzal leütni, hogy a Kiserdő helyére épített társasházak lakói a természet közelsége helyett leginkább egymás közelségét, a parkolók hiánya miatt pedig a gépkocsik túlzott közelségét fogják majd érzékelni. Merthogy a házakat éppen a természet helyére fogják felépíteni.

epulo_tombok.JPG

De ne legyünk ennyire szkeptikusak! A tervek szerint a Kiserdő nagyobb részét tényleg erdőnek akarja megtartani a városvezetés. Csupán egy kisebb, részét, kb. 20 %-át szeretnék építési telekként értékesíteni. Nem is értjük igazán, miért berzenkedik az a néhány ott élő természetbarát e csekély veszteség miatt?

kiserdo.JPG

Főleg akkor nem, amikor látható, hogy szeretett városi elöljárónk is mennyire igyekszik fát ültetni. Ott az Aranyparton is, ahogy a képen látszik, éppen veszettül ülteti a fát!

bokai.jpg

Ne tessék vigyorogni! Borkai így ültet fát! Csak tudja, hogyan kell?

Hiszen a rossznyelvek szerint az a két öreg tulipánfa, amelyeket a városháza elöl vittek el pár éve,  nos azok a tulipánfák most egy titokzatos sokorópátkai birtokon állnak. Egy olyan birtokon, ahol Borkai ugyancsak gyakori vendég. És ha már ott volt, biztosan segített azokat a tulipánfákat is elültetni, elég sportos hozzá.  

varoshaza_tulipanfakkal.JPG

De ez nyilván rossz ízű pletyka, ne is adjanak az ilyen híresztelésekre. Mi sem hisszük el, csak megemlítettük, mert szeretünk pletyizni.

Ha a faültetésben ennyire profi a mi Borkaink, akkor jó lesz, ha a városháza sürgősen beszerez a főnöknek munkásruhát, pufajkát, gumicsizmát és csákányt is, mert mostanában sok dolga lesz. Egy kivágott öreg fa helyett illik 10 db csemetét ültetni. És ahogy a Kiserdőt elnézzük, ott hamarosan százával fogják vágni az öreg fákat.  Mert kell a hely a természet közeli lakásoknak ugye.  Hát persze!

Borkai meg csak ültetheti azt a marha sok csemetét! Mégse dolgozhat zakóban, lakkcipőben.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5813393401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása