Halál Győrben is az öreg import autókra! Itt az új adózási javaslat
2018. március 23. írta: BoldiG

Halál Győrben is az öreg import autókra! Itt az új adózási javaslat

hasznalt-auto-dizel-vezess-hu.jpg

 

Átalakítanák az autók adózását.   

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) azt szeretné, ha mielőbb megváltoztatnák a magyar szabályozást, hogy ne ösztönözzék tovább a Németországban kitiltásra kerülő, használt dízelüzemű gépjárművek behozatalát Magyarországra.

A szervezet felhívta a figyelmet, hogy "hazánkba átlagéletkorát számítva 12 éves használt autók áramlanak be akadálytalanul, sőt az adórendszer ösztönzése mellett.

A gépjárműpark életkora immár meghaladja a 14 évet, korösszetétele pedig igen egészségtelen, átlagosan EURO 4-es besorolású" - írták közleményükben.

Ez az MGE szerint azt jelenti, hogy a beáramló használt import a jelenleg forgalmazott új gépjárművekhez képest szálló porban 50 szeres, nitrogénoxidban 3 szoros károsanyag kibocsátást produkál.

Úgy gondolják, hogy legfőbb ideje határozott szabályozási lépéseket tenni a használt importból származó gépjárművek behozatalának olyan motiválására, amely – gazdasági, pénzügyi eszközökkel – a kisebb kibocsátású gépjárművek behozatalát támogatná.

Sürgetik az állami lépések megtételét, mielőtt a német és esetleg más fejlettebb országokban élő autótulajdonosok által várhatóan levetett idősebb dízelautók tömegesen és olcsón az országba kerülnének, és nehogy a várható diesel autó dömping felkészületlenül érje Magyarországot.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete a kW adó átalakítását javasolta úgy, hogy az a kisebb kibocsátású járműveket részesítse adóelőnyben és nem fordítva. Emellett átfogó javaslatot tettek egy környezetvédelmi alapú gépjármű adórendszer bevezetésére.

Kiemelték ugyanakkor, hogy sem a német bíróság határozata, sem más országok tervezett lépései nem érintik az EURO 6 környezetvédelmi besorolású, vagyis 2014. január 1-e után gyártott gépjárműveket. Ennek megfelelően e járművek beszerzése semmiféle kitiltási kockázattal nem jár.

infostart.hu

címlap: vezess.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4813769760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása