NEM KAP PÉNZT A SZENTIVÁNI KINCSESHÁZ! Ráadásul beszólt egy politikusfeleség
2018. június 21. írta: Cseri Pali

NEM KAP PÉNZT A SZENTIVÁNI KINCSESHÁZ! Ráadásul beszólt egy politikusfeleség

gyorszentivankincseshaz_997397_88474.jpg

Balhé van Szentivánon, nem adnak pénzt a  Kincsesház fenntartására, ahogy értelmezem, a győri önkormányzat ki akarja csavarni a működtetést a civilek kezéből, legalábbis ezt erősíti bennem a Szentivániak Szentivánért Alapítvány egyik tagjának levele a Facebookon:

“Kedves Szentiváni Emberek!

Kérdésem van: megőrizzük a Kincsesházat, mint Szentiván Kincsesházát a jelenlegi formában (a Szentivániak Szentivánért Alapítvány tulajdonában és működtetésében, ahogy 22 éve működik), és most hajlandók a szentivániak a számlaszámunkra befizetni valamennyi összeget, vagy adjuk át a győri nagy kalapba az önkormányzatnak, mert nincs rá 4 milliónk, hogy rendbe tetessük a tetőt. Az önkormányzattól nem kapunk, ez már kiderült MA!

Ma bevittem a Polgármesteri Hivatalba a Kincsesház felújítására vonatkozó módosított Városképi pályázati kérelmünket.

Napokat dolgoztam azzal, hogy az árajánlatokból arányosítással kiszámoljam a költségeket (ácsmunka, nádazás) az épület első harmadának rendbetételére. És közben vártam azt is, hogy érkeznek-e visszajelzések a felhívásomra, hogy a szentivániak segítsék pénz befizetéssel, hogy nagyobb összegű önrészt vállalhassunk a módosítási kérelmünkben.

Ha a szükséges tetőrendbetétel nem megy az egész épületre, nem kapunk 4,1 milliót rá, akkor 1,5 milliót kértünk volna az épület legkritikusabb, már beázott részére.

A városházán megtudtam, hogy a Városstratégiai Bizottság már döntött. A módosított kérésünket már nem fogadják be. Nem kapunk egy fillért se!!! Dr. Sík Sándor a szentiváni önkormányzati képviselő, aki ennek a bíráló bizottságnak az elnöke, nem támogatta a pályázatunkat. Bennünket előzetesen nem tájékoztatott arról, hogy csak akkor adjunk be pályázatot, ha legalább 70 % körüli önrészt vállalunk, pedig tudta, hogy több, mint 1 éve ezen dolgozom. A pályázati kiírásban nem szerepelt feltételként az önrész %-a! Itt van a gondolkodás helye...

Jún. 8-án írtam az emailt, amiben kértem a támogatását, és csak 13-án válaszolt, hogy kevés lesz az önrészünk, de adhatunk be módosítási kérelmet. Hogy azt meddig lehet beadni, arról nem tájékoztatott.

A Kincsesházat önzetlen munkával tartjuk fenn, és tartották fenn elődeink. A korábbi képviselők segítették ennek az öntevékeny közösségnek a munkáját, a Kincsesház létrejöttét. Itt a szentiváni tanulók ismerkedhettek a szentiváni múlt értékeivel. Ez egy olyan kedves kis múzeum, amihez minden berendezési darabot szentivániak hordtak össze. Most adjuk oda Győrnek?

Várom a véleményeket!

Közlöm a banki utaláshoz a tudnivalókat, ha valaki úgy gondolja tartsuk meg és ehhez hozzá is járulna anyagilag:

Számlatulajdonos: Szentivániak Szentivánért Alapítvány

Számlaszám: 59800163-15222660”

Jött is rá egy kemény reakció, mely szerint az Alapítvány működésképtelen, mos 4 millát kérnek, aztán majd megint fognak és így tovább, pedig milyen jó lenne, ha a győri önkormányzat kezébe kerülne, akkor biztosan nem lenne gond a pénzzel. Aki beszólt, mint a kommentekből kiderült, Dr. Sík Sándor felesége, azé a képviselőé, aki megtorpedózta a pályázatot. Nem is írt több posztot, amikor a fejére olvasták a dolgot. Páran azt mondják, hogy Győr be akarja darálni az egész települést, és ennek egyik állomása, hogy nem adnak 4 milliót a faluházra. Nem 40-et vagy 400 kérnek, csak 4 millát. Miért kell mindent a Fidesz vezette győri önkormányzat kezére adni? Esetleg vannak olyanok az alapítványban, akik másképp gondolkodnak, ezért a bosszú?



Fotó: network.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr6914062913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása