GYŐRI AUDI: A LÉTSZÁMLEÉPÍTÉSEN IS TÚL! Elindul több tevékenység kiszervezése is?
2019. november 03. írta: BoldiG

GYŐRI AUDI: A LÉTSZÁMLEÉPÍTÉSEN IS TÚL! Elindul több tevékenység kiszervezése is?

audi_hu.jpg

Mégis, mi zajlik az Audinál Győrben?!

Nagyon furcsa helyzet alakult ki az Audinál Győrben, bár a cég közleményben tagadja a sajtó által megfogalmazott létszámleépítést, és csak a határozott szerződések nagy részét nem hosszabbítja meg, azért mégsem olyan egyszerű a helyzet mint azt gondoltuk.

Egyre inkább az látszik, hogy az Audinál is nagy kihívást jelent a digitalizáció felé való elmozdulás és az elektromobilitás, magyarán a robotok alkalmazásának elterjedése nemcsak hogy itt van a nyakunkon, hanem már benne élünk, és már elkezdődött az a folyamat, amit a szakemberek régebben előrejeleztek. Eddig senki nem beszélt róla komolyan, vagyis arról, hogy egyre kevesebb emberre lesz szükség a gyártó cégeknél. 

Az audisok már közzé is tettek egy profán videót, hogy miért is kell például az Audiban kevesebb ember a gyártáshoz.

Tehát kimondhatjuk és a saját bőrünkön is érezhetjük, hogy a technikai fejlődéssel megváltozik majd a cégek és a munkavállalók élete is, teljesen át kell gondolni például a munka fogalmát, és nagyon gyorsan foglalkozni kell azzal is, hogy mi legyen a sok hirtelen munka nélkül maradt emberrel a gazdaságban. A hivatalos kormányzati kommunikáció azt fogja erre mondani- főleg az elején-, hogy vannak más szektorok, amelyek majd felszívják a munkaerőt, csakhogy ezzel két alapvető probléma van, egyrészt rengetegen lesznek, másrészt a jelenlegi képzettségek és az oktatási rendszer nem teszi lehetővé a gyors váltást. 

audi-bejelentes-20190723.jpg

A dolog pikantériája Győrben egyébként, hogy nemrég kapott a  cég 6 és fél milliárd forintnyi adófizetői támogatást a járműgyártási infrastruktúra fejlesztésére, amiért cserébe vállalta, hogy 250 új munkahelyet teremt a jövőben. Könnyen felmerülhet tehát a kérdés, hogy ezt a pénzt akkor vissza fogják fizetni az államnak, vagy még mindig akkora stratégiai partner a cég, hogy az állam egyszerűen benyeli a veszteséget? (Tudjuk, a kérdés költői!)

Van ráadásul a fentiekhez hozzáadódó plusz folyamat, amely meglepő az Auditól, és rossz dolgokat sejtet.

Nemrég e-mailben érkeztek portálunkhoz jelzések az Audi győri üzeméből, hogy a munkáltató bizonyos munkafolyamatok illetve munkaállomások kiszervezését tervezi valamilyen külső szolgáltatóhoz. A bennünket megkeresők szerint állítólag a cég nagy erőkkel keresi azokat a lehetőséget, melyekkel megoldja az eddig Audi-s dolgozók által elvégzett feladatok egy részét. 

Ami miatt ez Győrben fontos, a cég így tudná a saját munkavállalói létszámát csökkenteni, ami a helyi managementnek lehet fontos az éves beszámolónál.

Fontos figyelembe venni, hogy a cég így nem csupán a létszám adatait tudja kozmetikázni, hanem több olyan dolgozója lesz, akit vagy áthelyezhet több helyre, vagy ha nincs szükség rá,  egyszerűen megszünteti az ottani tartózkodását. Az áthelyezésnél sajnos képbe jöhet egy olyan faktor is, hogyha a már évek óta egy munkaállomáson dolgozót áthelyezi egy teljesen más és akár nehezebb, megerőltetőbb munkahelyre, akkor egyszerűen a dolgozó fog inkább magától felállni és elhagyni a vállalatot.

A külső szolgáltatóhoz átvett dolgozók esetében az is biztosan pozitív az Audinak, hogy ezeket a dolgozókat nem kell betanítani. Ráadásul az ott dolgozók mindezzel úgy szembesülnek, hogy a potenciális ajánlatot adók megbízásából a jelenlegi audis dolgozóktól próbálták az új jelentkezők számára meg tudni, mit is kell csinálni.

Azt egyelőre nem tudni mekkora dolgozói létszámról van szó, de nagyon fontos, hogy milyen volumenben indul el a folyamat.

Levélben megkerestük a céget a kiszervezéssel kapcsolatban, hétfőre ígértek hivatalos választ.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5115285106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása