Győri rabok dolgoznak óvodákban, gyermekotthonokban és játszótereken
2017. május 18. írta: BoldiG

Győri rabok dolgoznak óvodákban, gyermekotthonokban és játszótereken

fegyencekjoutraterese-hirado-hu.jpg

Nyilvános közhasznú munkával építik újjá az elítéltek személyiségét a győri börtönben – a program 2009-ben indult. A rabok többnyire olyan szervezeteknél dolgoznak, ahol már önmagában a környezet is segít a megbillent jellem helyreállításában; ahol nem a termelés, vagy is a profit, hanem a gondoskodás a lényeg.

Az elítéltek voltak már óvodában, gyermekotthonban, de a játszóterek karbantartásában, vagy éppen a szemétszedésben is segédkeznek, sőt fákat ültetnek – mindezt rabruhában, felvállalva a csodálkozó és bizalmatlan tekinteteket is- értesült a hirado.hu

De vajon létezik-e helyreállító igazságszolgáltatás, illetve segít-e a jó útra való visszatalálásban a karácsonyi ajándékkészítés, vagy akár az önkéntes kertészkedés?A programban kizárólag a jó magatartású és megfelelő hozzáállást tanúsító, ugyanakkor önként jelentkező fegyencek vehetnek részt, akik egy társadalmilag nagy arányban megbocsátható vétség nyomán kerültek rácsok mögé.

Azok a fogvatartottak, akik saját maguknak sem lennének képesek megkegyelmezni, nem kerülnek látókörbe – jegyezte meg Mihály Attila ezredes, a győri büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka. Az immáron nyolcadik éve futó Jóvátételi Program főbb elemei fizikai munkálatokra épülnek, ám az elvégezhető feladatok körét folyamatosan bővíti a győri büntetés-végrehajtási intézet.

„Bizonyos esetekben egy-egy alapítvány, illetve intézmény képviselői keresnek fel minket, más alkalmakkor pedig egyenesen mi ajánljuk fel a munkánkat” – mondta el Csete Mária százados, re-integrációs tiszt. Az általános vélekedés szerint attól, hogy valakit elítéltek, melyet követően börtönbe került, még nem állítja helyre a megbillent igazságot – mindössze letölti a büntetését, vagyis a jóvátétel kimerül a bizonyos mértékű szabadságvesztésben.

 

forrás és címlapfotó: hirado.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5312513041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása