Én is győri vagyok! Virágoznak "Borkai gesztenyefái."
2017. május 26. írta: BoldiG

Én is győri vagyok! Virágoznak "Borkai gesztenyefái."

ifipark-fa01-raczjanos.jpg

Kézcsókom Julika! A főnök itt van?

Maga az Jóska? A főnök a Nagy Embernél van a tornyos házban.

Ajaj, pedig sürgős lenne, mer’ baj van!

Jóska, maga mindig ijesztget bennünket! Mondja, mi a baj, aztán majd mondom a főnöknek, ha visszajött.

Hát jól van, maga tudja Julika! Na, itt az a baj, hogy levágtuk a füvet. Tudja az Ifjúsági ház helyén. Aztán van itt három fa!

 

ifipark-fa02-raczjanos.jpg 

Miféle fa Józsi? Hiszen ott csak egy fa volt, azt is maga vágta ki tavaly, amikor az ifjúsági házat összedöntöttük.  Szóval miféle fa?

Hát nem tudom, de itt van három facsemete, egész helyesek. Vadgesztenyék. Aztán szépen hajtanak meg virágoznak is. Tényleg szépek. Körbe is kaszáltuk őket, ahogy kell. Meg van rajtuk egy szalag és az van ráírva, hogy én is győri vagyok.

 

ifipark-fa03-raczjanos.jpg 

Na, ne bolondozzon velem Józsi! Nem szólok a főnöknek, de nem kellene pálinkával kezdeni a napot, mert

ez lesz belőle! Nincs ott semmiféle fa Józsi, hogy lenne?

Hát pedig Julika, van itt három is! Mondom, még virágoznak is, vadgesztenyék.  

Józsi, jobb, ha erről nem szólunk a főnöknek, tudja milyen, amikor ideges…vágja ki őket, aztán már nincsenek is!

Julika, ne haragudjon, de én ezeket nem bántom! Mondom, nagyon szépek! Na, meg a Béla azt mondja, hogy ősszel olvasta valahol a neten, hogy ezeket a Borkai ültette éjszaka suttyomban. Mer’hogy lelkiismeret furdalása volt a kivágott fa miatt, ami ott volt az Ifjúsági ház közepin.

Józsi, bolondok maguk! Még hogy Borkainak lelkiismeret furdalása?

Julika, pedig igaz lehet, a kommentelők is írták a Béla szerint, hogy látták a Borkait osonni a sötétbe ásóval meg csákánnyal. Szerintem csak meg kéne hagyni ezeket! Meg én biztos nem fogom bántani őket, meg a Béla sem.

Jól van Jóska, akkor hagyják őket. Szólok a főnöknek! De nagy botrány lesz az biztos, éppen most kaptuk meg az engedélyt a parkolóház építésre. Nemsokára kezdjük a munkát! Ez a három fa meg ott vigyorog!  Ezeket is ki kell vágni!  Aztán a másik miatt is mekkora tiltakozás volt. Na, majd a főnökök kitalálnak valamit! Menjenek dolgozni, ez már nem a maguk dolga!

Köszönöm Julika! De jó, hogy csak maga volt bent, a főnök lekiabálta volna a fejemet. Meg mondom, tényleg szépek ezek a fák….de, hogy kerültek oda? Még hogy Borkainak lelkiismeret furdalása? Tényleg bolond ez a Béla!  

F.J.

Fotók: Rácz János

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1612542013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása