Kihirdették a Tűzoltóság pályázatának győzteseit
2017. június 03. írta: BoldiG

Kihirdették a Tűzoltóság pályázatának győzteseit

palyazat-katasztrofavedelem.jpg

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatot hirdetett az óvodások, általános iskolások és középiskolások részére. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem volt. A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásaikon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát.

Ezt a tűzoltó hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehetett bemutatni.Pályázati felhívásunkra nagyon sok fiatal és gyermek jelentkezett, Győr-Moson-Sopron megyéből közel kétszáz szabadkézi rajz, négy egyéb kézműves alkotás, két vers és egy mese érkezett a gyerekektől.

Május 22-én megtörtént a beérkezett művek értékelése, bírálata. A megyei pályázat védnöke Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató, aki egyben a megyei tűzmegelőzési bizottság elnöke is.

A beérkezett pályaműveket bírálóbizottság zsűrizte, amelynek elnöke Gecsei Kolos a Kazinczy Ferenc Gimnázium mesterpedagógusa volt. Minden kategóriában az első három helyezett pályaművet választotta ki a bizottság.A nyertes művekért járó megyei díjak átadására ma került sor igazgatóságunkon, ahova a legkisebbek szüleikkel, a nagyobbak felkészítő tanáraikkal érkeztek.

Az eredmények kihirdetése és a díjak átadása mellett Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató megköszönte a gyerekek kreatív munkáját, s örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan rajzoltak a tűzoltókról, ábrázolták a tűzoltói munkát. Az igazgató megragadta az alkalmat és néhány jó tanáccsal is ellátta a gyerekeket tűzmegelőzési témában, majd a szén-monoxid egész évben leselkedő veszélyeire is figyelmeztette őket és kísérőiket.

Az alkotói pályázaton az alábbi megyei eredmények születtek:

Óvodások kategóriájában:

  1. Véghelyi Debóra, Rábacsanaki óvoda
  2. Vérti Őrs, Győr, Lepke úti óvoda
  3. Kiss Tamás Tibor, Győr, Mónus Illés úti óvoda

Rajz: Alsó tagozat:

  1. Berzák Bianka, 3. o. Kovács Margit Általános Iskola Győr
  2. Szántó Kata, 4/b Kovács Margit Általános Iskola, Győr
  3. Deme Dorina 3/b Kovács Margit Általános Iskola, Győr

Rajz: Felső tagozat:

  1. Kállai Lívia 7/b  Győri Móra Ferenc Általános Iskola
  2. Soós Daniella 8. o. Fekete István Általános Iskola Mosonmagyaróvár
  3. Lengyel Zsófia 11 éves Rábacsécsényi Általános Iskola

Rajz: Középiskola:

  1. Horváth Anna 16 éves Győri Móra Ferenc Szakgimnázium
  2. Nemoda Nikolett 17 éves  Győri Móra Ferenc Szakgimnázium
  3. Pálinkás Janka 19 éves Győri Móra Ferenc Szakgimnázium

Egyéb kézműves alkotás: Alsó tagozat

  1. Varju Simon Dániel;1.o.;II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Győrújbarát
  2. Szeglet Bíborka: II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Győrújbarát
  3. Gólya Noémi Eszter II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Győrújbarát

Egyéb kézműves alkotás: Felső tagozat

  1. Csöregi Flóra ; Győri Kodály Zoltán Általános Iskola

Vers: Felső tagozat

  1. Újhelyi Anita; 13 éves Fekete István Általános Iskola Mosonmagyaróvár

Mese: Alsó tagozat

  1. Szigeti Balázs Győri Kodály Zoltán Általános Iskola

Mese: Felső tagozat

  1. Bérczi Dorka 12 éves Kapuvár

A legtöbb pályamunkát beküldött óvoda, illetve iskola elnyerte a legkreatívabb óvoda, illetve a legkreatívabb iskola 2017. címet. Megyénkben a legtöbb pályamunkát a Győri Mónus Illés Úti Óvoda, az iskolák közül a legtöbbet a Kisfaludy Károly Általános Iskola Rábacsécsényi Tagiskolája küldte.

Ők lettek  a legkreatívabb óvoda és iskola a 2017. évben. Ez a cím együtt jár az óvodában, iskolában tartandó egyszeri tűzoltási bemutatóval és tűzvédelmi oktatás megtartásával, amelyet a hivatásos tűzoltóság tagjai fognak megtartani, egy egyeztetett időpontban.

Minden kategóriában és korcsoportonként az első helyezett pályaművek az országos versenyen automatikusan részt vesznek, melynek díjátadójára 2017. június 09-én a Fővárosi Nagycirkuszban (1146 Budapest, Állatkerti körút 12/a.) kerül sor, ahová az országos pályázat díjazottjait és családtagjaikat is meghívják.

Az országos verseny nyertese családjával együtt egy balatoni nyaraláson vehet részt, a további nyertesek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe felhasználható családi belépőt kapnak.Gratulálunk a nyerteseknek!

 

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1612561925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása