Egressy Zoltán író nyitotta meg a Könyvhetet Győrben
2017. június 09. írta: Cseri Pál

Egressy Zoltán író nyitotta meg a Könyvhetet Győrben

konyvhetgy.jpg

Az okos könyv iránytű, viszonyulási pont - hangzott el az idei Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok csütörtöki megnyitóján. Egressy Zoltán író szerint a nívós irodalom sokszor nem jut el az olvasóig, így fel sem rázhatja a társadalmat. Értékes könyvekkel épülünk"

Megnyílt és szombatig tart az idei Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok. A megnyitón Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester a könyvolvasás fontosságát hangsúlyozta. "Azokat kell elérni, akik ritkán vesznek a kezükbe könyvet" – mondta, hozzátéve, "kívánom, hogy legyen pénzük könyvet vásárolni."

Egressy Zoltán József Attila-díjas író szerint okos, értő olvasás nélkül mérgezhetnek a szavak, de értékes könyvekkel épülünk, nemesebbé válunk. Gyermekkorban majd később is olyan műveket olvasunk, melyek középpontjában a jóság és az igazságosság áll, ám később többek közt a "frusztráció és hazug propaganda miatt visszaszorulhat a tolerancia"-írja a kisalfold.hu.

Szót emelt amiatt is, hogy a kultúra most kevés központi támogatást kap, "a nívós publicisztika háttérbe szorul, az oktatás színvonala süllyed", melyet nemzetközi mérések is bizonyítanak. Mint mondta, a nívós irodalom sokszor el sem jut az olvasóig, fel sem rázhat egy társadalmat. "Az okos könyv iránytű, viszonyulási pont."

A könyvhéten számos könyvbemutató és kültéri színpadi program várja az érdeklődőket. A Baross úton felállított standokon a könyvkiadók, könyvesboltok és intézmények újdonságai láthatóak és vásárolhatók.

Címlapfotó: kisalfold.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7912580885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása