Előzetesben marad a nő, akinek ismeretlen körülmények között halt meg gyermeke
2017. június 10. írta: Cseri Pál

Előzetesben marad a nő, akinek ismeretlen körülmények között halt meg gyermeke

gymsmbep1.jpg

A Győr Járásbíróság nyomozási bírája három hónappal – 2017. szeptember 11. napjáig -  meghosszabbította annak az édesanyának az előzetes letartóztatását, akinek a gyermeke ismeretlen körülmények között meghalt.

A bíróság döntését azzal indokolta, hogy az előzetes letartóztatás elrendelése óta a gyanúsított személyi körülményei nem változtak, a gyanúsított életvitelét Magyarországon rendezetlen lakhatási és megélhetési körülmények jellemzik. A gyanúsított kedvezőtlen személyi körülményeinek bizonytalansága miatt a bíróság álláspontja szerint az egyes nyomozati cselekményeknél jelenléte másként, mint az előzetes letartóztatás fenntartásával nem biztosítható. Az előzetes letartóztatás fenntartását indokolja a gyanúsított terhére rótt cselekmény tárgyi súlya is – 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli a törvény büntetni a halált okozó testi sértés bűntettét -írja a birosag.hu.

Emellett a gyanúsítottat illetően rendelkezésre álló bűnügyi előéleti adatok alapján – vagyon elleni bűncselekmények miatt volt már korábban büntetve – és jelenleg is folyamatban van büntetőeljárás vele szemben, garázda cselekmény miatt, a gyanúsított szabadlábon történő védekezése esetén fennáll az újabb bűncselekmény elkövetésének reális veszélye.

A döntés jogerős.

 

Címlapfotó: Győri Törvényszék

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5312584097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása