Cafe Frei, Győr belvárosának szívében
2017. június 21. írta: Cseri Pál

Cafe Frei, Győr belvárosának szívében

australian_walnut3.jpg

Ellátogattunk a Cafe Freibe, ahol egy világkörüli „ízutazásra” invitáltak bennünket a kedves baristák.

Az első CAFE FREI kávéház 2007 áprilisában nyílt meg Magyarországon, Győr-belvárosában 2011-ben,  azóta a kávéházi Franchise-hálózat folyamatosan bővül. Mára a CAFE FREI az ország legnagyobb kávéházláncává vált. Angliától kezdve, Franciaországon át egészen Dubaiig üzemeltetnek kávézókat.

 A CAFE FREI saját pörkölő- és csomagolóüzemmel rendelkezik, manufakturális körülmények között pörkölik a három kontinens közel húsz országából behozott nyerskávékat, melyek 70 féle kávéitaluk alapját képezik.

cafe_frei_pult.jpg

A világ kedvenc kávéit, teáit, süteményeit hozzák el vendégeiknek. Akik már jártak itt tudják, hogy a kávékülönlegességek mellett, isteni finom süteményeket is találhatnak, amelyeknek egyszerűen nem lehet ellenállni.

A belvárosi kávézó teraszán beszélgettünk Nagy Milán üzletvezetővel, aki elmesélte nekünk, hogy naponta több száz vendég érkezik hozzájuk, sokan Szlovákiából, akik között rengeteg a törzsvendég. A nyári hőségben szívesen üldögélnek a teraszon, akár késő este is, amikor a limonádék helyét átveszik a koktélok.

cafe_frei_szekek.jpg

A vendégek által leggyakrabban kért kávé nem más, mint a Nicaraguai dohány –kávé. Személy szerint, nekünk is ez ízlett a legjobban. Ha valaki szeretné otthon is élvezni ezt a csodás ízt, megteheti, hiszen nagyon sok kávét megvásárolhatunk már. A dohány-kávé Nicaragua fűszeres, füstös, latin ízeit csempészi a lakásunkba. A közép-amerikai országban a dohányleveleket lédús alma-reszelékbe áztatják, amiből egynapos pihentetés után krémes eszenciát főznek. A kávészemeket ebbe a sűrű krémbe forgatják bele, hogy minden szem átvegye az egzotikus dohányízt és a különleges illatot.

A hónap kávéja pedig nem más, mint a Bicerin. Csokoládéreszelék, krémes tejhab, alatta isteni eszpresszó, gianduja és törökmogyoró. Nagyon finom, ajánljuk ezt is mindenkinek.

capuccino.jpg

A nyári nagy melegben nem hagyhattuk ki a jegeskávék megkóstolását sem, választásunk az Al-Jaziar jeges narancs-karamell-re esett. Igazán kellemes az ízharmónia és valóban felfrissít.

A legtöbb Frei kávézó önkiszolgáló, azonban a belvárosi kávézó különleges, ugyanis itt felszolgálás van, ami kényelmesebbé teszi a kávézást. A nagyon jól képzett személyzet szívesen kalauzolja el a vendégeket a kávék világába.

 

Kép: Rácz János, Szöveg: Reider Anita

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2712611631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása