Lelőtt egy háromlábú kutyát, felmentették az állatkínzás vádja alól
2017. szeptember 01. írta: Cseri Pál

Lelőtt egy háromlábú kutyát, felmentették az állatkínzás vádja alól

kutya_1.jpg

A Győri Járásbíróság első fokú ítéletében a vádlottat az állatkínzás vétsége miatt ellene emelt vád alól – bizonyítottság hiányában – felmentette. A bíróság az ítéletben rendelkezett a bűnjelekről, valamint a bűnügyi költségről.

A másodfokú bíróság hatályon kívül helyező döntését követően az elsőfokú bíróság új eljárást folytatott le. Az új eljárásban megállapított tényállás szerint a vádlott 2013. március 30-án 11:00 óra körüli időben a Rábatamási Hansági Vadásztársaság tulajdonában álló vadászház bejárati kapujából, a vadásztársaság állatait ért támadás elhárítása érdekében egy célzott lövést adott le a kb. 54 méterre levő háromlábú németjuhász kutyára a nála engedéllyel lévő és a vadásztársaság tulajdonát képező golyós lőfegyverrel. A lövés következtében az állat a kezelése során elpusztult.

A bíróság a szóbeli indokolásában rámutatott arra, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok nem alkottak olyan zárt láncolatot, amely alapján meg lehetett állapítani azt, hogy a vádlott cselekménye az állatkínzás tényállását kimerítette-e. A helyszínen készült jelentésekből, valamint az eljárás során ismételten meghallgatott tanúk vallomásaiból nem lehetett megállapítani egyértelműen, hogy a kutya az állatokat üldözte-e vagy azzal már felhagyott.  Mindezen körülmények pedig nem értékelhetőek a vádlott terhére, a rendelkezésre álló bizonyítékok pedig nem alkalmasak a vádlott által leadott lövés indokoltságának cáfolatára, és így bűnösségének alátámasztására.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap gondolkodási időt tartott fenn, míg a vádlott és védője az ítéletet tudomásul vették.

 

( A kép illusztráció)

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8712795914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása